Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Boer: 'Mooi dat we de wedstrijd alsnog over de streep trekken'

KNVB Media
KNVB Media
18 november 2020, 22:45

Frank de Boer boekte zijn tweede overwinning op rij als bondscoach. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Frank de Boer benadrukte na de Nations League-overwinning van het Nederlands elftal in Polen (1-2) het liefst de positieve punten. "Want daarvan heb ik er meer gezien dan negatieve." Vooral het aantal kansen dat Oranje in Chorzow creëerde stemde tot tevredenheid en poetste de moeizame openingsfase zo goed als weg.

Bondscoach Frank de Boer was in gesprek met de NOS erg te spreken over de veerkracht van zijn ploeg. "Het is mooi om te zien dat de ploeg tot de laatste seconde is blijven knokken en alsnog deze wedstrijd over de streep heeft getrokken. Daar begint alles mee en wat dat betreft zit dit team goed in elkaar. Nu is het zaak om de puntjes op de i zetten."

Want bij de beginfase had De Boer wel wat kritische kanttekeningen. "Dat leek er niet op. Ik heb van tevoren nog gewaarschuwd: wees vanaf de eerste seconde alert, maar het leek wel of we dat niet waren. Vooral als wij zelf de fout maakten, kwamen de Polen er snel uit. Als we in de aanval zijn, moeten we beter de momenten kiezen waarop we risico nemen. Er waren namelijk wel een paar momenten dat we in de omschakeling niet goed stonden. Gelukkig hebben we het daarna heel goed opgepakt en zelf de ene na de andere kans gecreëerd. In de rust zei ik al tegen de spelers: 'als we zo doorgaan dan gaan we honderd procent scoren'. En dat gebeurde ook." 

Patrick van Aanholt is Grzegorz Krychowiak de baas.

Zo snel mogelijk verbeteren

 

Een kwestie van vertrouwen. "We zijn erin blijven geloven en na dat moeizame begin kregen we veel kansen", aldus aanvoerder Georginio Wijnaldum die erkende dat Oranje in de omschakeling soms in de problemen kwam. "Dat moeten we nog verbeteren. Zo snel mogelijk, want tegen betere tegenstanders zullen er meerdere goals vallen. Maar dat gaat niet in één keer en is best moeilijk bij het nationale team, omdat we niet vaak bij elkaar zijn en weinig kunnen trainen. Maar we moeten vooral de positieve dingen van deze interland meenemen." 

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Veerkrachtig Oranje sluit Nations League af met zege in Polen.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen