Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Boer: 'Rotgevoel, maar richten pijlen op zondag'

KNVB Media
KNVB Media
7 oktober 2020, 21:00

Debuterend bondscoach Frank de Boer zag Oranje weinig creëren tegen Mexico. - Foto: KNVB Media

Nee, het was bepaald geen droomdebuut voor Frank de Boer. En ja, hij had best een rotgevoel na afloop, want hij wil altijd winnen. De debuterend bondscoach was echter ook realistisch na de 0-1 oefennederlaag tegen Mexico. "Alles staat in teken van zondag."

Dan speelt Oranje de derde wedstrijd in de Nations League. In Zenica, tegen Bosnië-Herzegovina, moet Nederland resultaat halen. Het verlies tegen de Mexicanen was vervelend, maar ook niet meer dan dat, aldus De Boer die niet het sterkst mogelijke team binnen de lijnen bracht. "Dat zou een excuus kunnen zijn. Maar alles staat in het teken van zondag. Natuurlijk wil ik winnen, maar ik weet ook dat we niet alle pijlen op deze wedstrijd moesten richten. Dat is logisch", zei hij tegen de NOS.

De Boer zag zijn ploeg onwennig starten. "Na 17 minuten kwamen we er beter in en kregen we wat mogelijkheden. Deze wedstrijd speelde zich op het middenveld af. Beide ploegen wilden hoog druk zetten. Degene die de minste fouten maakt, zit er dan bovenop. Dat was Mexico in de eerste helft. We hebben te veel fouten gemaakt en dingen onnodig weggegeven. Dat is jammer", aldus De Boer die het optreden van debutanten Teun Koopmeiners ("puike wedstrijd") en Owen Wijndal ("knap teruggevochten na stroef begin") complimenteerde.

En over zijn valse start als bondscoach: "Volgens mij ben ik niet de enige coach die zijn eerste wedstrijd verliest. Is bijna traditie, hè", grapte De Boer.

Debutant Owen Wijndal herstelde zich goed na een nerveus begin.

'Geen blessures'

Aanvoerder Virgil van Dijk wist vooraf al dat Mexico een zware dobber zou worden. "Ze spelen met veel intensiteit en passie. Zetten veel druk en werken hard. Wij speelden in een formatie met spelers die niet vaak samen hebben gespeeld. Dat is geen excuus, maar maakt het wel lastig. Helaas hebben we verloren. Aan de andere kant zijn er geen blessures en is iedereen goed uit deze wedstrijd gekomen. Zondag moeten we er staan en daar gaan we de komende dagen hard aan werken."

Goed optreden van de tweede debutant Teun Koopmeiners.

'Debuut met nasmaak'

Voor debutant Teun Koopmeiners was het een avond met een dubbel gevoel. "Het is prachtig om mijn debuut te maken in het Nederlands elftal, maar ik heb wel een zure nasmaak. Want ik wil elke wedstrijd winnen en dit was niet nodig. Zelf probeerde ik mijn ding te doen. Natuurlijk was het een speciale wedstrijd en voelde ik wat spanning. Maar ik ben een speler die graag de bal wil opeisen en dat ben ik gaan doen."

Nederland - Mexico 0-1 Nederland - Mexico 0-1 Matig Oranje verliest bij debuut De Boer van Mexico. Het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen