Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Professionele overwinning, volwassen gespeeld'

KNVB Media
KNVB Media
4 september 2020, 22:45

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges coachte Oranje naar een 1-0 zege op Polen. - Foto: KNVB Media

Direct na afloop van de Nations League-overwinning op Polen (1-0) ontving Dwight Lodeweges een appje uit Barcelona. 'Gefeliciteerd en een bijzonder goede tweede helft', luidde de boodschap van Ronald Koeman. Een mooi gebaar van zijn voorganger die deze zomer opstapte als bondscoach van Oranje.

Lodeweges, sinds het vertrek van Koeman bondscoach ad-interim, kon het wel waarderen. Sowieso had hij het tijdens zijn debuutavond als verantwoordelijke man van Oranje wel naar zijn zin. "Heel mooi zo. Dit was een leuke avond", zei Lodeweges na afloop van de 1-0 zege op Polen tegen de NOS, met zichtbare trots. 

Om vervolgens een nuchtere analyse op de zojuist gespeelde interland los te laten. "De diepte in ons spel was nog niet voldoende. Net als het spelen tussen de linies. In de eerste helft hadden we daar problemen mee, maar na rust deden we dat bij vlagen beter", aldus Lodeweges die de spelopvatting van de Polen niet uit het oog verloor. "Tegen een team dat zover doorzakt, is het lastig voetballen. Daarom stemt die 1-0 overwinning mij tevreden. Sommige dingen zijn nog roestig, maar we zijn ook negen maanden niet bij elkaar geweest."

Memphis Depay: sterke wedstrijd en negentig minuten volgemaakt.

Professioneel en volwassen 

Voor iedereen, en zeker ook voor de spelers, was het de vraag hoe Oranje bij de start van de Nations League voor de dag zou komen. Vooral gezien het feit dat de internationals zich bij hun clubs in verschillende fases van de voorbereiding op het nieuwe seizoen bevinden. "Het was vooraf moeilijk te zeggen hoe we ervoor zouden staan", erkende ook aanvoerder Virgil van Dijk.

"Sommige jongens hadden weinig tot geen minuten in de benen. Maar we hebben deze week hard getraind, met name tactisch, en goed gewerkt. Daarom is dit een professionele overwinning, We hebben volwassen gespeeld en onder druk de bal laten gaan. Al hadden we misschien zelf iets meer kansen kunnen creëren en ons belonen met een extra goal."

Over het spelen zonder de steun van het Oranjelegioen was Van Dijk duidelijk. "Het is een raar decor, maar we zijn het inmiddels gewend. Hopelijk kunnen de fans weer snel naar het stadion komen en sfeer brengen."

Hateboer neemt revanche

Rechtsback Hans Hateboer zorgde voor de assist bij de winnende treffer van Steven Bergwijn. "Ik was blij dat ik me eindelijk weer kon laten zien in Oranje. Na de laatste keer vond ik dat ik mezelf moest revancheren. Dat heb ik vanavond gedaan. Die assist is lekker. En fijn dat ik ook in een 4-3-3 systeem mijn steentje kan bijdragen. Dit smaakt zeker naar meer." 

Naast het feit dat Oranje de Polen klopte, was Memphis Depay ook blij dat hij de negentig minuten had volgemaakt. "Dat is echt lekker. Het was even wennen om na zo'n lange tijd weer samen te spelen, maar dat hebben we goed gedaan. Sommige connecties gingen al automatisch, maar andere dingen kunnen nog beter. Ook bij mij persoonlijk, al moet ik niet te kritisch zijn, want ik ben er lang uitgeweest."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Soeverein Oranje klopt Polen bij start Nations League.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen