Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Programma voor nationale teams op hoofdlijnen bekend

KNVB Media
KNVB Media
17 juni 2020, 18:15

Nathan Aké en Frenkie de Jong tijdens de laatste interland, tegen Estland. - Foto: KNVB Media

Na de UEFA-vergadering van vanmiddag is voor de nationale teams duidelijk hoe de tweede helft van 2020 er uit zal zien. Het Nederlands elftal begint op 4 september aan de Nations League, met een thuiswedstrijd tegen Polen.

Nederlands elftal

Het Nederlands elftal speelt in september, oktober en november de poulefase van de Nations League. Daarnaast zijn er in oktober en november data voor oefeninterlands. Het speelschema voor het EK is ook bekendgemaakt; het toernooi begint volgend jaar op zondag 13 juni om 21.00 uur, met de wedstrijd tegen Oekraïne.

Het programma van het Nederlands elftal.

OranjeLeeuwinnen

Eerder werd al bekend hoe de EK-kwalificatie van de OranjeLeeuwinnen er verder uit zal zien. Op 18 september hervat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen Rusland, op 1 december staat de laatste kwalificatiewedstrijd gepland - thuis tegen Kosovo.

Het programma van de OranjeLeeuwinnen.

Jong Oranje

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi wordt opgeknipt in twee delen. Een groepsfase met zestien deelnemers in maart 2021 en een finaleronde met acht teams.

UEFA wijzigt opzet EK onder 21 UEFA wijzigt opzet EK onder 21 Meer informatie over de nieuwe opzet van het EK onder 21.

Oranje onder 19

Oranje onder 19 speelt in september de Eliteronde tegen Finland, Zwitserland en Tsjechië. De groepswinnaar speelt in oktober het EK in Noord-Ierland. De beste twee van iedere poule komen in november nog een keer terug in Noord-Ierland voor de halve finales en finale. De twee nummers drie spelen een play-off om het vijfde ticket voor het WK onder 20.

Speelsters onder 17

Speelsters onder 17 speelt tussen 12 en 20 september de Eliteronde, tegen Schotland, Kroatië en Duitsland. De groepswinnaar gaat naar het EK, dat tussen 4 en 10 oktober naar verwachting in Zweden zal worden gehouden. Bevestiging hiervan volgt op een later moment.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen