Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA wijzigt opzet EK onder 21

KNVB Media
KNVB Media
17 juni 2020, 19:00

Jong Oranje staat momenteel bovenaan in Poule 7 van de EK-kwalificatie. - Foto: KNVB Media

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, wordt opgeknipt in twee delen. Een groepsfase met zestien deelnemers in maart 2021 en een finaleronde met acht teams. Deze knock-outfase wordt van 31 mei tot 6 juni 2021 gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021.

Kwalificatie EK onder 21

De kwalificatie voor het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar verandert hiermee ook. De EK-kwalificatiewedstrijden worden nu afgewerkt in september, oktober en november 2020. De afgelaste EK-kwalificatiewedstrijden van maart worden in de maand november ingehaald en de play-offs, die in november zouden worden georganiseerd, komen te vervallen. Dit betekent dat, naast de negen groepswinnaars, alleen de beste vijf nummers twee zich plaatsen voor de groepsfase van het EK 2021. Hongarije en Slovenië zijn als gastheren direct geplaatst voor de groepsfase van het toernooi.

De nieuwe opzet van het EK onder 21.

Eindtoernooi

Het EK 2021 begint met een groepsfase met zestien deelnemers en wordt gehouden van 24 maart tot en met 31 maart. De deelnemers worden verdeeld over vier groepen. Hongarije organiseert de wedstrijden voor Groep A en Groep C. Slovenië organiseert Groep B. Groep D wordt georganiseerd door een van de vier landen die in deze groep wordt ingeloot. De groepswinnaars en de nummers twee plaatsen zich vervolgens voor de finaleronde.

De finaleronde wordt georganiseerd tussen 31 mei en 6 juni. In deze zeven dagen worden er vier kwartfinaleduels afgewerkt, twee halve finales en de finale. Hongarije en Slovenië organiseren allebei twee kwartfinalewedstrijden en één halve finale. De finale is op 6 juni 2021 in Slovenië.

Jong Oranje in EK-kwalificatie

Het Jong Oranje van trainer Erwin van de Looi staat op dit moment bovenaan in de groep met twaalf punten uit vier wedstrijden. Jong Oranje heeft nog zes groepswedstrijden op het programma staan. De afgelaste wedstrijden van maart tegen Jong Wit-Rusland en Jong Portugal zijn verplaatst naar november. De exacte speeldag en aftraptijd voor deze wedstrijden wordt op een later moment bekendgemaakt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen