Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Boadu: 'Debuteren en scoren, dit is een jongensdroom'

KNVB Media
KNVB Media
19 november 2019, 23:00

Debutanten Calvin Stengs en Myron Boadu beleefden een glansrijk debuut in Oranje. - Foto: KNVB Media

Op vrolijke wijze besloot het Nederlands elftal tegen Estland de EK-kwalificatiereeks. Daar droeg ook het optreden van debutanten Calvin Stengs en Myron Boadu aan bij. "Dat we dit met z'n tweeën mogen beleven is helemaal mooi."

Gelegenheidsaanvoerder Georginio Wijnaldum nam in Amsterdam negentig minuten lang het voortouw. Na zijn uitgesproken persconferentie, waarin de middenvelder een stevig pleidooi tegen racisme hield, was hij ook op het veld de leider van het team dat met 5-0 zegevierde. "Gisteren was een dag voor iedereen. Ik heb daar gezegd wat ik voelde. Als bekende voetballer heb ik een podium waarmee ik veel mensen kan bereiken", keek Wijnaldum bij de NOS terug.

En bleef - zoals altijd - bescheiden. "Ik ben geen held, ik heb gewoon gezegd wat meerdere mensen zouden willen zeggen. En vandaag probeerde ik alles te geven wat ik heb. Dan is het mooi dat er drie goals zijn uitgekomen. Ik wil altijd belangrijk zijn voor het team en dat lukte vandaag."

Jongensdroom

Beide debutanten Calvin Stengs (20) en Myron Boadu (18) genoten van hun eerste optreden in Oranje. "Het was speciaal. Een mooi moment om mijn debuut te mogen maken voor het Nederlands elftal", sprak Stengs die wel wat spanning voelde voor de wedstrijd. "Ik begon wat onwennig, maar later ging het beter. En ik ben blij dat ik het team kon helpen met twee assists."

Boadu betrad na rust het veld en toonde geen enkel spoortje nervositeit. "Ik had meteen een goede eerste actie. Dan zit je meteen prima in de wedstrijd. Memphis, Gini, Nathan en Frenkie zeiden dat ik er gewoon voor moest gaan. Dat ik ook meteen heb gescoord, is een jongensdroom. En dat we dit met z'n tweeën mogen beleven is helemaal mooi."

Memphis, Frenkie de Jong en Nathan Aké vieren de tweede Oranjegoal tegen Estland.

Koeman

Bondscoach Ronald Koeman genoot het meest van het feit dat zijn team tot het eindsignaal bleef zoeken naar goals. "We begonnen sterk, maar daarna was het niet geweldig, Na de 2-0 liep de energie er een beetje uit. De tweede helft ging het druk zetten beter en kregen we ook meer momenten."

Oranjes keuzeheer gaf op bepaalde posities een aantal nieuwe spelers een kans. Zoals Stengs en Boadu. "Die jongens hebben bravoure in hun spel. Dat is mooi om te zien. Voor de rest zijn ze heel bescheiden en passen ze goed in deze groep. Of dat voldoende is om er van de zomer al bij te zijn, zal de toekomst uitwijzen. We hebben nog vijf à zes maanden. Het zal een strijd worden en uiteindelijk komen we tot de sterkst mogelijke selectie."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Lees ook het wedstrijdverslag van Nederland-Estland: ontspannen Oranje sluit in stijl af: 5-0

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen