Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'We hebben ontzettend veel zin in het EK'

KNVB Media
KNVB Media
16 november 2019, 23:00

Bondscoach Ronald Koeman: 'Ik ben vooral blij en trots op het team.' - Foto: KNVB Media

Nee, het was niet het beste optreden van het Nederlands elftal in deze EK-kwalificatiereeks. Maar daar wenste niemand bij Oranje na afloop van het duel in Noord-Ierland (0-0) al te lang bij stil te staan. Veel belangrijker was de opbrengst van het behaalde punt. "Het is geweldig dat we weer op een toernooi zijn."

Vragen over het vertoonde spel? Die waren niet aan aanvoerder Virgil van Dijk besteed. Niet vanavond. "Het maakt niet uit hoe. We hebben de klus geklaard. Natuurlijk wilden we vandaag winnen. We hebben ook mogelijkheden gehad om de doelpunten te maken. Als je de kansen benut, is het helemaal game over."

"Nu moesten we in de slotfase nog goed opletten, want dan weet je dat de Noord-Ieren directer gaan spelen in de hoop op vrije trappen en corners. Maar goed, we kunnen er lang en breed over praten; we gaan naar het EK en dat is allerbelangrijkste van deze avond", sprak de captain voor de camera van de NOS.

'Blij en trots'

We hebben het geweldig gedaan in deze poule.

Ook bondscoach Ronald Koeman keek ditmaal puur naar het resultaat. "Ik ben vooral blij en trots op het team. Dan mag je de wedstrijd van vanavond ook wel vergeten, vind ik. We hebben het geweldig gedaan in deze poule. En het is geweldig dat we weer op een toernooi van de partij zijn."

Toch nog even over de wedstrijd. "Natuurlijk hebbben we geluk dat zij die penalty missen", sprak Koeman. "Aanvallend hadden we meer moeten en kunnen brengen. Aan de andere kant  hebben we het heel professioneel uitgespeeld en het benodigde punt gepakt voor plaatsing. In zo'n slotfase draait alles om het resultaat. We zijn er weer bij op het EK en daar gaan we van genieten."

Oranje is terug op het Europese podum: deelname aan EURO 2020 is een feit.

'Dit was ons doel'

Frenkie de Jong werd opnieuw fel op de huid gezeten en kon niet zijn stempel drukken op de wedstrijd. De middenvelder zal er vannacht geen minuut minder om slapen. "Dit was het doel van ons allemaal. Wat mij betreft moeten we niet te kritisch zijn over deze wedstrijd. Makkelijk was het niet, maar we zijn ook niet echt in problemen gekomen."

"Aanvallend hadden we misschien wat meer kunnen doen. Ikzelf ook, alleen kwam ik vandaag wat minder vaak aan de bal. We hadden hier heel graag willen winnen, ook met het oog op de groepswinst, waarmee je op het EK groepshoofd bent. Maar ach, pot 1 of pot 2 maakt ook niet zo heel veel uit. Uiteindelijk zijn er allemaal goede landen op het EK. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in."

Lees ook het wedstrijdverslag Lees ook het wedstrijdverslag YES! Oranje stelt in Noord-Ierland EK-deelname veilig.

EURO 2020 EURO 2020 Lees alles over de kaartverloop rond EURO 2020.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen