Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Robben: 'Kans met handen en voeten aangrijpen'

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus 2017, 23:15

Arjen Robben: 'Deze kans moeten we aangrijpen met handen en voeten'. - Foto: KNVB Media

Een terechte nederlaag. Veel meer kon aanvoerder Arjen Robben er niet van maken na de 4-0 nederlaag in het WK-kwalificatieduel met Frankrijk. "We verliezen van een ploeg die veel beter is. Dit was te veel van het goede voor ons.”

In de eerste helft gaven we niet thuis. Dan loop je echt alleen maar achter die bal aan

"Mochten we het niet halen dan verlies je het niet op zo’n avond. Dan laat je het ergens anders liggen", redeneerde Robben voor de camera van de NOS. "Het is jammer, maar dit was te veel van het goede voor ons."

Wel had de captain gebaald van het passieve spel van zijn team voor de pauze. "In de eerste helft gaven we niet thuis. Dan loop je echt alleen maar achter die bal aan. En heb je hem een keer, dan ben je hem binnen drie seconden weer kwijt. Dan wordt het wel moeilijk."

Bondscoach Dick Advocaat had een soortgelijke lezing. "We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest. Die ploeg was gewoon te goed voor ons. We waren op alle vlakken vanavond de mindere ploeg. Je ziet dat een aantal spelers toch problemen heeft om op dit niveau top te zijn. Zondag moeten we er staan. Als we het dan niet doen, dan is het over."

Dick Advocaat: 'We zijn totaal niet in de wedstrijd geweest. Frankrijk was gewoon te goed voor ons'.

Tegendraads inkoppen

Robben had zelf dé kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Quincy Promes kopte de aanvaller de bal niet goed in, waardoor de kans verloren ging. "Daar baal ik van. Ik wilde hem tegendraads in de andere hoek koppen", verklaarde hij. "Die moet er in."

Als we het zondag niet doen, dan is het over

Hoewel de nederlaag ook bij de aanvoerder van het Nederlands elftal hard aankwam, zag Robben toch nog lichtpuntjes. De nederlaag die Zweden op bezoek bij Bulgarije had geleden, biedt Oranje immers nog kansen voor plek twee. "Die kans moet je niet met twee handen aangrijpen, maar met handen en voeten. Drie wedstrijden winnen en dan ben je er."

Frankrijk veel te sterk voor Oranje Frankrijk veel te sterk voor Oranje Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen