Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fred Grim: 'Complimenten voor de ploeg'

KNVB Media
KNVB Media
28 maart 2017, 23:15

Fred Grim zat als interim-bondscoach op de bank. - Foto: KNVB Media

Interim-bondscoach Fred Grim had het duel met Italië (1-2 verlies) dinsdag liever gewonnen, maar beseft dat zijn ploeg na een hectische week het uiterste heeft gegeven. Voor de camera's van SBS 6 sprak hij dan ook zijn bewondering uit voor het team.

“We hebben de afgelopen week best wat meegemaakt”, verklaarde Grim. “Ik kan dan ook niet anders dan de ploeg een compliment geven. De organisatie stond goed, we hadden veel voor elkaar over, vertoonden flair, legden veel energie in de wedstrijd en speelden bij vlagen goed voetbal.”

Oranje werd echter op momenten afgetroefd door de Italianen. “Dat is de keerzijde. De doelpunten geven we te gemakkelijk weg. Zonde, want voor de manier waarop we het weer hebben opgepakt hadden we meer verdiend.”

Herstellend vermogen

Ook aanvoerder Kevin Strootman legde de nadruk op het herstellend vermogen van Oranje. “Het is lastig om na zo'n wedstrijd in Bulgarije weer een oefenduel te spelen. Je wilt echter voor jezelf, het publiek, het hele land en het shirt dat je draagt er toch wat van maken. Ik vind dat we het veel beter hebben gedaan dan zaterdag, maar zijn helaas niet beloond.”

Kevin Strootman vindt dat Oranje meer had verdiend.

Het geeft de middenvelder weer wat vertrouwen richting het slot van de WK-kwalificatie. “De goede dingen van vandaag nemen we mee naar Luxemburg-thuis. Het heeft nu geen zin om te praten over hoeveel kans we nog hebben om ons te kwalificeren. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd kijken en hopelijk komt het WK weer in beeld."

Opnieuw nederlaag voor Oranje: 1-2 Opnieuw nederlaag voor Oranje: 1-2 Lees het wedstrijdverslag.

Vernieuwd: KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje en beleef Oranje thuis in AR. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen