Opnieuw nederlaag voor Oranje: 1-2

28 maart 2017, 22:45
5:30

Na Bulgarije was dinsdag ook Italië te sterk. - Foto: KNVB Media

Vier dagen na de dramatisch verlopen uitwedstrijd tegen Bulgarije, heeft het Nederlands elftal opnieuw een nederlaag moeten slikken. Hoewel Oranje onder de ad-interim bondscoach Fred Grim zeker niet slecht speelde, werd het in de Amsterdam ArenA tegen Italië wel 1-2.

De oefeninterland tegen de Italianen volgde op een aantal hectische dagen, waarin afscheid werd genomen van bondscoach Danny Blind. Daarnaast donderde het echec van Sofia nog na. Met Fred Grim op de bank probeerde Oranje iets van het verloren vertrouwen terug te winnen.

Grim posteerde Memphis in de punt van de aanval en de speler van Olympique Lyon werd geflankeerd door Jeremain Lens en Quincy Promes. Het centrale verdedigingsduo bestond uit Wesley Hoedt en Bruno Martins Indi, terwijl Ajacied Kenny Tete als rechtsback stond opgesteld. Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Clarence Seedorf, die tevens tot bondsridder van de KNVB werd benoemd.

Clarence Seedorf werd vooraf benoemd tot bondsridder.

Snelle goals

Oranje kreeg hierna de start die het wenste. Een aanval via Kevin Strootman en Davy Klaassen belandde - via het been van Romagnoli - in het doel. Toen de goed gevulde Amterdam ArenA klaar was met juichen, hadden ook de Italianen via Eder al gescoord: 1-1.

Halverwege de eerste helft leek Nederland opnieuw op een voorsprong te komen, toen Martins Indi de bal op de lat kopte. Vijf minuten later sloegen de Italianen wél toe uit een corner. Doelman Jeroen Zoet kreeg in eerste instantie zijn hand nog tegen de bal, maar op de rebound van Bonucci moest hij toch capituleren.

Bonucci schiet de bal hard in het dak van het doel: 1-2.

Daadkracht

Oranje deed weinig onder voor de Italianen, maar keek halverwege de wedstrijd wel tegen een achterstand aan. In de tweede helft had Nederland vrijwel voortdurend de bal, maar ontbrak het aan daadkracht om de gasten echt pijn te doen. Verder dan een schotje van Promes kwam Nederland lange tijd niet.

Hoewel het overwicht qua balbezit bleef, moest Nederland blijven oppassen voor de tegenstoot. Tien minuten voor tijd redde Zoet Oranje op met een goede redding op een inzet van Spinazzola. Met de entree van Wesley Sneijder – tien minuten voor tijd kwam er nog wat meer gif in het spel van Oranje.

Geen bekroning

Het eerste serieuze schot van Nederland in de tweede helft leverde bijna succes op, toen Sneijder in zijn 128e interland van zich liet horen. Twee minuten keerde doelman Donnarumma een tweede inzet van Sneijder.

Tot een bekroning – de 2-2 – kwam het echter niet meer, waardoor Nederland de tweede nederlaag in vier dagen leed. Op 31 mei speelt Oranje de eerstvolgende interland, in en tegen Marokko. Op 9 juni volgt het eerstvolgende WK-kwalificatieduel, thuis tegen Luxemburg.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van de wedstrijd. Fred Grim: 'Complimenten voor de ploeg' Fred Grim: 'Complimenten voor de ploeg' Lees de reacties van Fred Grim en Kevin Strootman.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.