Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Erwin van de Looi: 'Gelijkwaardig aan een heel sterk team'

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
18 november, 23:00

Ondanks het verlies kijkt Erwin van de Looi tevreden terug op de kwalificatiereeks. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi zag woensdag zijn recordreeks met Jong Oranje ten einde komen door een 2-1 verlies in Portugal. Toch sleepte de ploeg de groepswinst uit het vuur en zag de coach veel andere positieve aanknopingspunten.

"We waren vandaag net als in Doetinchem gelijkwaardig aan een heel sterk team, dat vermoedelijk straks ook hoge ogen gaat gooien op het EK. Thuis pakten wij de zege, nu liep het voor ons jammer genoeg minder goed af", blikt Van de Looi terug.

Niet verrast

We werden niet verrast door hun druk. Ook mindere landen proberen je bij een ingooi op die plek vast te zetten

"Het is zonde dat we de doelpunten te gemakkelijk weggaven. Die ingooi bij de 1-0 had nooit naar de as gemoeten. We werden niet verrast door hun druk. Ook mindere landen proberen je bij een ingooi op die plek vast te zetten", vertelt Van de Looi over het moment waarop zijn ploeg al in de tweede minuut op achterstand kwam. "Bij het tweede doelpunt geven we die jongen te veel ruimte om te schieten. We hadden daarbij ook nog eens de pech dat de bal in het doel viel via een been van ons. Daarna hadden we wat mogelijkheden om gelijk te maken, vooral Justin Kluivert vlak voor tijd met een kopbal. Er had dus zeker meer ingezeten."

Ondanks het verlies kijkt Van de Looi terug op een goede kwalificatiereeks. "We hebben veel goals gemaakt en voetballend vaak mooie dingen laten zien. Dat we groepswinnaar zijn geworden, is natuurlijk ook een knappe prestatie. Dat was alweer even geleden. Bovendien hebben veel spelers van onze groep de stap gemaakt naar het Nederlands elftal, wat natuurlijk ook een doel is. Ik ben dan ook heel tevreden."

Jong Oranje groepswinnaar ondanks verlies in Portugal Jong Oranje groepswinnaar ondanks verlies in Portugal Lees het wedstrijdverslag.

WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen