Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Matchwinner Dilrosun: 'Er zit een goede generatie aan te komen'

Ruud Scheper
KNVB Media
19 november 2019, 21:30

Javairo Dilrosun schoot in blessuretijd de 2-1 binnen. - Foto: KNVB Media

“Hij zat er goed in”, lachte Javairo Dilrosun toen hij de beelden van zijn prachtige vrije trap direct na afloop terugzag. “Wat deze overwinning zegt? Dat er een goede generatie aan zit te komen.”

“Die bal zwabbert veel”, legde de matchwinner het geheim van zijn rake vrije trap uit bij FOX Sports. “Op de trainingen oefen ik er veel op. Meestal gaat ie de tweede rang in”, grijnsde hij. “Maar mooi dat het nu lukte.”  

Mooie reeks

Nee, het was niet zijn beste optreden, bleef Dilrosun zelfkritisch. “Maar we hebben deze wedstrijd uit het vuur gesleept en ik hoorde dat we dit jaar ongeslagen zijn. Dat is wel een mooie reeks. We staan goed in de kwalificatie en nu winnen we ook weer van een goede tegenstander. Wat dat zegt? Dat er een goede generatie aan zit te komen.”

Op de trainingen oefen ik er veel op. Meestal gaat ie de tweede rang in, maar mooi dat het nu lukte

“Ik denk dat je ook in de wedstrijden kunt zien dat we veel talent hebben”, vervolgde hij. “Vandaag zijn we twintig minuten wat in de problemen geweest, maar daarna hebben we de wedstrijd gecontroleerd en hebben we goed voetbal laten zien.”

‘Moesten volle bak’

Daar was zijn coach, Erwin van de Looi, het helemaal mee eens. “Een mooie wedstrijd tegen een prima tegenstander”, zo vatte hij het treffen samen. “We werden aardig getest en moesten volle bak. Het had alle kanten op gekund. Wij hadden iets meer kansen, zij misschien iets vaker een veldoverwicht.”

Jong Oranje viert feest. Het jaar 2019 wordt op een passende manier afgesloten.

Tevreden constateerde hij dat zijn team het initiatief na een minuut of tien, vijftien stevig in handen nam. “Ik vond dat we een hele fase dominant waren, ook aan de bal. We konden in die fase heel goed de vrije man vinden en een overtal creëren op het middenveld.”

Geweldige spirit

We willen een ontspannen ploeg zijn met jonge jongens die heel benaderbaar zijn

Maar misschien nog wel mooier vond hij de manier waarop zijn team het oppakte in de fase dat het even wat moeizamer ging. “Ik vind dat er een geweldige spirit in dit team zit. We hebben het in fases ook moeilijk gehad, fases waarin we echt moesten knokken om overeind te blijven. Dat hebben we heel goed gedaan.”

“We willen graag een professioneel team zijn dat een goed plan heeft en goed voetbalt”, besloot de oefenmeester. “Maar aan de andere kant willen we ook gewoon een ontspannen ploeg zijn met jonge jongens die heel benaderbaar zijn. Ik denk dat we daar een heel goed jaar in hebben gehad en die lijn willen we volgend jaar doortrekken.”

Javairo Dilrosun schiet Jong Oranje langs Engeland Javairo Dilrosun schiet Jong Oranje langs Engeland Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen