Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Looi: ‘Prima uitslag, maar had hoger gekund’

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
14 november 2019, 21:30

Erwin van de Looi zag zijn ploeg met 0-6 winnen bij Gibraltar. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje had donderdag helemaal niets te duchten van Gibraltar. Het enige wat de ploeg tegen het kleinste UEFA-lid moest doen, was zoveel mogelijk scoren. KNVB-coach Erwin van de Looi kon na afloop goed leven dat dit uiteindelijk zes keer lukte.

"Het is heel lastig om een zo groot mogelijke uitslag neer te zetten tegen een ploeg die zo compact speelt en bezig is om tijd te rekken", blikte Van de Looi terug. "Ik vind 0-6 dan ook een prima uitslag. Maar het had hoger gekund. We hebben immers ook wat kansen gemist. Bovendien denk ik dat het krachtsverschil groter was dan een marge van zes."

Motivatie

Onze missie is het EK halen en dan mag je niets laten liggen. Dus ook deze stap moet je gewoon nemen

Ondanks dat een overwinning van tevoren al bijna vaststond, hoefde Van de Looi geen extra moeite te doen om zijn ploeg te motiveren. "Onze missie is het EK halen en dan mag je niets laten liggen. Dus ook deze stap moet je gewoon nemen. Daarvoor hoefde ik de jongens niet extra te motiveren. Bij rust stond het pas 0-2, dus toen hebben we besproken hoe we dat verder konden uitbreiden. Dat moest door meer via de vleugels te spelen en de voorzetten zoveel mogelijk laag te houden. Dat is in de tweede helft beter gelukt."

De stand liet het toe dat Van de Looi een aantal van zijn sterkhouders kon wisselen. "Sommige jongens, bijvoorbeeld die van AZ, spelen momenteel veel wedstrijden. Die kun je dan even rust gunnen. Bovendien kun je andere jongens belonen met speelminuten."

Engeland

Dinsdag wacht Jong Oranje met Engeland in een oefenduel een totaal andere opponent. "Het is een tegenstander die minimaal hetzelfde niveau heeft als Portugal. We moeten dus vol aan de bak. Het voordeel is dat we in vergelijking met vandaag veel meer ruimte zullen krijgen om te voetballen. Het is bovenal een hele leuke wedstrijd. Wanneer we het EK halen, treffen we soortgelijke teams. Dus dit is een mooie uitdaging voor de ploeg. Laat het maar zien."

Jong Oranje fluitend langs Gibraltar: 0-6 Jong Oranje fluitend langs Gibraltar: 0-6 Lees het wedstrijdverslag.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen