Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje geniet van zege, maar kijkt alweer vooruit

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
11 oktober 2019, 23:45

Perr Schuurs noemt de overwinning zwaarbevochten, maar heel mooi. - Foto: KNVB Media

Even genieten van de overwinning op Portugal (4-2) en dan snel de focus op Noorwegen dinsdag. De spelers van Jong Oranje weten dat de zege op de directe concurrent van vrijdag in één klap teniet wordt gedaan, wanneer de tweede missie van deze week niet slaagt. En dus durft niemand te hard te juichen.

Het is iets waar KNVB-coach Erwin van de Looi op heeft gehamerd binnen de selectie. “Tijdens de vorige kwalificatiereeks speelden we een hele goede wedstrijd tegen Engeland, maar verloren we vervolgens kansloos van Schotland. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

Droomdebuut

Wat uiteindelijk de doorslag gaf? Dat we heel veel kwaliteit hebben op het veld

De spelers spreken ongeveer dezelfde woorden uit, maar de glimlach om hun mond verraadt dat ze in hun hoofd nog nagenieten van de winst op Portugal. En geef ze eens ongelijk. Zo vaak zullen zij in hun leven nog niet van de Portugezen hebben gewonnen. Vooral Myron Boadu straalt na afloop in de catacomben. Hij debuteerde vrijdag op de Vijverberg bij Jong Oranje en scoorde direct twee keer. “Wanneer je droomt van een debuut, ziet het er ongeveer zo uit”, lacht de aanvaller van AZ die een sterke tandem vormde met AZ-ploeggenoot Calvin Stengs. “Wij kennen elkaar goed, dus natuurlijk weten wij elkaar prima te vinden op het veld. Ik vond echter dat ik ook goed klikte met de andere spelers. Met Justin Kluivert bijvoorbeeld. Het is fijn spelen wanneer je elkaar begrijpt.”

Boadu zijn debuut was direct al geslaagd nadat hij in de achtste minuut de 1-0 aantekende. “Ik denk zelfs dat het mijn eerst balcontact was. Een heel mooi moment. En daarna tik ook nog de 3-2 binnen, prachtig. Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen”, voegt hij daar politiekcorrect aan toe.

Ook verdediger Perr Schuurs is na afloop heel blij met de zege. “Het was zwaarbevochten, maar heel mooi dat we uiteindelijk toch hebben gewonnen van deze hele sterke ploeg. We speelden een moeizame eerste helft. Na de 1-0 waren we slordig aan de bal en gaven we veel ruimte weg. Na rust hebben we ons goed herpakt. Wat uiteindelijk de doorslag gaf? Dat we heel veel kwaliteit hebben op het veld.”

Erwin van de Looi is blij dat zijn ploeg is blijven geloven in de winst.

Kwaliteiten van Portugal

Van de Looi is het daarmee eens, al is hij ook realistisch. “Portugal heeft een hele sterke ploeg. Het was lang fifty-fifty, maar we zijn erin blijven geloven dat ook wij deze wedstrijd konden winnen. De eerste helft was van onze kant niet goed. We wilden ons eigen spel spelen en Portugal onder druk zetten. Daar slaagden we niet in. Het was vooral overleven. Na rust hebben we eerst bewust een stap naar achteren gezet. Dat is helemaal geen schande tegen zo’n ploeg. Je zag direct dat ze minder vaak gevaarlijk werden en uiteindelijk kregen wij ook kansen. Met onze aanvallende kwaliteiten is het uiteindelijk gelukt om het duel in ons voordeel te beslissen.”

Met deze belangrijke punten op zak reist Jong Oranje nu af naar Noorwegen. Een makkie wordt dat zeker niet. “Noorwegen heeft niet zoveel kwaliteit op het veld dan Portugal. Daar moeten we eerlijk in zijn. Onderschatten doen we echter niet. Bovendien zijn de omstandigheden totaal anders. Het is daar koud en we spelen op kunstgras. Daar moeten we goed op voorbereid zijn. We beseffen bovendien maar al te goed dat we deze week alleen hele goede zaken doen, wanneer we dinsdag ook winnen.”

Heerlijke overwinning van Jong Oranje op Portugal: 4-2 Heerlijke overwinning van Jong Oranje op Portugal: 4-2 Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen