Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje grotendeels tevreden: 'Uitslag en energie waren prima'

Ruud Scheper
KNVB Media
10 september 2019, 22:00

Calvin Stengs: 'Zijn rustig gebleven'. - Foto: KNVB Media

Een snelle tegengoal, het was geen scenario waar Jong Oranje direct rekening mee had gehouden. Maar even snel als het doelpunt viel, was de achterstand ook vakkundig gerepareerd. “Je weet dat ze erop loeren”, baalt Calvin Stengs. “Maar we hebben er goed op gereageerd.”

Geweldig voor Donyell. Ik gun het hem heel erg

Nee, het was niet zijn beste wedstrijd. Stengs is de eerste om het toe te geven. Op een briljant balletje voorafgaand aan de 3-1 na dan. “Ik was niet genoeg betrokken, nee." Tot overmaat van ramp kwam Cyprus ook nog eens op voorsprong. "Zij peren de bal zo maar naar voren en dan valt hij een keer goed en zit hij er direct in”, zag hij. “Maar we zijn rustig gebleven.” 

Niet op gefocust

Vrijdag keek hij op zijn iPad naar het grote Oranje toen zijn maatje Donyell Malen zijn debuut maakte en direct scoorde. “Geweldig voor hem. Ik gun het hem heel erg. Alle jongens denk ik. Als je daar bij komt en je scoort direct tegen Duitsland… Een droomdebuut.” Ook zijn eigen naam zong de laatste weken duidelijk rond bij het Nederlands elftal. “Het is mooi dat ik daar in beeld ben”, vindt hij. “Maar ik heb me daar niet te veel op gefocust. Het is aan mij om goed te spelen, als dat lukt dan ben ik overtuigd dat mijn kans wel komt.”

Coach Erwin van de Looi kijkt toe.

De uitslag is prima, de energie die we er in hebben gestoken ook

Zo’n twintig minuten voor tijd maken Stengs en Kaj Sierhuis plaats voor Tahith Chong en Daishawn Redan. Voor laatstgenoemde betekent het zijn debuut in Jong Oranje. “Het is heel mooi om hier te zijn”, vindt Redan, die kort voor tijd de bal met zijn borst panklaar neerlegt voor Dani de Wit en tevreden ziet dat de middenvelder zorgt voor de 4-1. “Dat is lekker, debuteren met een assist. Ik zag hem komen en in een split second bedacht ik dit." 

Nieuwe intensiteit

De invallers zorgen voor een nieuwe intensiteit, ziet zijn coach, Erwin van de Looi. “Het niveau van heel wat spelers ligt dicht bij elkaar. En ja, we wilden ook een nieuwe impuls geven.” De oefenmeester is blij met de start van de campagne, maar de uitvoering kon hier en daar beter, vindt hij. “Maar aan de andere kant; wanneer kun je tevreden zijn in zo’n wedstrijd? De uitslag is prima, de energie die we erin hebben gestoken ook. We wilden alleen te snel door de as het doel zoeken, hadden te weinig de diepe loopactie. In de eerste helft hadden we dat wel een paar keer. Daar komt dan ook direct het gevaar en paar goals uit.”

Daishawn Redan maakte zijn debuut voor Jong Oranje.

Je wilt je toch ook graag meten met de beste

Volgende maand wacht met Portugal direct een grote test. Redan heeft hem alvast in zijn agenda gezet. “Ik hoop erbij te zijn, natuurlijk. Ik moet gewoon deze lijn zien door te zetten en dan hoop ik dat ik weer een uitnodiging krijg. Portugal wil zelf ook voetballen en laat daardoor wat meer ruimte open, dat voetbalt in ieder geval wat gemakkelijker. En, met alle respect voor Cyprus, maar je wilt je toch ook graag meten met de beste."

Overtuigende start Jong Oranje met ruime zege op Cyprus Overtuigende start Jong Oranje met ruime zege op Cyprus Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen