Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van de Looi: 'Moeten gewoon drie keer gaan winnen'

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2018, 23:15

Erwin van de Looi debuteerde donderdagavond met een 0-0 gelijkspel in en tegen Engeland. - Foto: KNVB Media

Erwin van de Looi debuteerde donderdagavond als coach van Jong Oranje met een 0-0 gelijkspel in en tegen Engeland. Een terechte uitslag, zo constateerde hij. “We zijn voor drie punten gegaan, maar uiteindelijk moet je tevreden zijn met deze uitslag.”

We wilden te snel de beslissende pass geven. We waren iets te gehaast soms

“We waren gewaagd aan elkaar”, vond de KNVB-coach. “Wij hebben wat kansen gehad, zij hebben een kans gehad en op het laatst nog een bal op de lat. Er waren fases dat wij iets het overwicht hadden en zij hadden dat ook een aantal fases. Over het algemeen vond ik het wel een wedstrijd op een behoorlijk niveau.”

Iets te gehaast

Over het spel was hij dus aardig tevreden, hoewel er nog genoeg ruimte voor verbetering bleef. “We wilden te snel de beslissende pass geven. We waren iets te gehaast soms”, analyseerde Van de Looi. Dat gold zeker voor de eerste twee minuten. De coach was wel even geschrokken van die belabberde openingsfase, zo bekende hij. “Iedereen in Nederland, denk ik.”

Rick van Drongelen in duel met de Engelse spits Dominic Calvert-Lewin.

Wat dat was? Hij haalde zijn schouders op. “Ik denk niet dat we onder de indruk waren. We hebben al een keer eerder tegen ze gespeeld en toen was het ook gelijk. Soms heb je gewoon van die fases dat je het even lastig hebt. Dat was op het laatst ook nog en dat was dus ook zo in de eerste twee minuten.”

Drie keer winnen

Nu komen nog drie tegenstanders en die moeten we zeker niet onderschatten

Over de kansen om het EK nog te bereiken, was de KNVB-coach reëel. “We moeten het stap voor stap doen en de eerste stap was Engeland. Nu komen nog drie tegenstanders en die moeten we zeker niet onderschatten. Maar uiteindelijk moeten we daar gewoon gaan winnen.”

Jong Oranje blijft steken op gelijkspel tegen Engeland Jong Oranje blijft steken op gelijkspel tegen Engeland Lees hier het wedstrijdverslag.

ONTVANG LIVE UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen