Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje blijft steken op gelijkspel tegen Engeland

Ruud Scheper
KNVB Media
6 september 2018, 22:45
4:57

Arnaut Groeneveld was voor de pauze de gevaarlijkste man aan de kant van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje is er niet in geslaagd om de cruciale uitwedstrijd tegen Engeland in winst om te zetten. De equipe van de debuterende KNVB-coach Erwin van de Looi speelde met 0-0 gelijk en lijkt zich in de resterende drie duels te moeten gaan richten op plek twee en een plaats in de play-offs.

Jong Oranje begon niet bepaald goed aan het duel. Nauwelijks twee minuten stonden er op de klok of Engeland was al twee keer gevaarlijk geweest. Vloog de eerste poging nog ruim over, bij de tweede moest Jong Oranje-goalie Justin Bijlow wel in actie komen. De doelman keerde de inzet van Dominic Calvert-Lewin half, waarna Rick van Drongelen hem iets voor de doellijn te hulp schoot.

Rakelings over

Het was een goede wake-up call voor de mannen van Van de Looi en na vijf minuten beet ook Jong Oranje voor het eerst van zich af. Via Arnaut Danjouma Groeneveld kwam de bal voor de voeten van Guus Til. De aanvoerder versnelde naar zijn linkerbeen en schoot rakelings over.

De basiself voorafgaand aan het duel met Engeland.

In het vervolg van de eerste helft ontspon zich een heerlijk duel, waarin Jong Oranje minimaal gelijkwaardig was aan de gastheer. Kansen waren er ook, eerlijk verdeeld over beide doelen. Eerst werd Groeneveld in kansrijke positie de voet dwars gezet door een heerlijke tackle van Konsa Ngoyo en nauwelijks een halve minuut later kon Jeremiah St. Juste aan de overzijde met een uiterste krachtsinspanning maar ternauwernood voorkomen dat de Engelsen de score zouden openen.

Buitenspel

Na een dik half uur belandde de bal wel in het net, maar Groeneveld, voor de pauze de gevaarlijkste man aan de kant van Jong Oranje, stond inderdaad op het moment van spelen buitenspel. De grootste kans voor de Engelsen kwam op slag van rust. Joshua Onomah mocht vanuit de draai van dichtbij inschieten, maar mikte het projectiel precies in de handen van Bijlow.

Sam Lammers in duel met zijn tegenstander.

Ook na de pauze bleef het duel buitengewoon levendig. De eerste mogelijkheid was voor James Maddison. De aanvaller mocht aanleggen vanaf een meter of twintig nadat Teun Koopmeiners een overtreding had begaan. Bijlow had er echter goed het oog in en zag het projectiel een meter over de lat scheren.

Engels gevaar

Na een sterke tien minuten van Engelse kant knokte Oranje zich weer in het duel. De grootste kans was echter toch wederom voor de thuisploeg. Een scherpe voorzet belandde bij de tweede paal voor de voeten van Ryan Sessegnon, maar de middenvelder schoot de bal wild over. 

Erwin van de Looi debuteerde met een 0-0 gelijkspel tegen Engeland.

Tien minuten voor tijd kroop Jong Oranje door het oog van de naald. Demarai Gray sneed van de linkerkant naar binnen en nam het doel van Bijlow onder vuur. De bal spatte, tot opluchting van alles wat Oranje een warm hart toedraagt, op de onderkant van de kruising uiteen.

Play-offs

Jong Oranje kon daar inmiddels weinig meer tegenover stellen. Engeland nam in het slot van de wedstrijd het duel steeds steviger in handen en de bezoekers mochten doelman Bijlow dankbaar zijn dat die zijn doel schoon wist te houden. In de blessuretijd beet Jong Oranje nog één keer van zich af. Pablo Rosario zag zijn poging echter door Henderson net overgetikt worden. Aan de andere kant was het nog even billenknijpen, maar door tussenkomst van St. Juste bleef het bij 0-0.

Door de puntendeling lijkt Jong Oranje zich te moeten richten op de play-offs om nog kans te maken op het EK. Alleen de beste vier nummers twee van de negen poules plaatsen zich voor de play-offs. Jong Oranje neemt het in de resterende duels nog thuis op tegen Schotland en Oekraïne en gaat tussendoor nog op bezoek bij Letland.

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier alle statistieken van de wedstrijd.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen