Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ramselaar: 'Zege niet gemakkelijk, wel belangrijk'

KNVB Media
KNVB Media
27 maart 2018, 20:30

“Het ging heel moeizaam”, zag ook aanvoerder Bart Ramselaar. - Foto: KNVB Media

Nee, gemakkelijk ging het allemaal niet voor Jong Oranje, dinsdagavond op een afgetrapt veldje in Andorra. “Het ging heel moeizaam”, zag ook aanvoerder Bart Ramselaar. Maar gewonnen werd er wel, door een zeldzame parel van de voet van Arnaut Groeneveld.

Het was een heel moeilijk veld, maar dat mag geen excuus zijn

“De omstandigheden waren niet gemakkelijk, daar moesten we heel scherp in zijn”, wist Ramselaar vlak na het duel in gesprek met FOX Sports. “Het was een heel moeilijk veld, maar dat mag geen excuus zijn. Je moet de bal sneller rond laten gaan. Je weet dat zij bij elk klein duwtje vallen, maar daar moeten wij beter in handelen.”

Slimmer zijn

Daar moest Jong Oranje ook slimmer in zijn, betoogde de middenvelder. “Soms op de zestien meter hetzelfde doen, bij een klein tikje proberen te vallen.” Precies zo kwam de enige treffer van de wedstrijd tot stand. Ramselaar ging onderuit en Groeneveld benutte het buitenkansje. “Je ziet dat we zo op die manier de vrije trap er in schieten.”

Teun Koopmeiners in duel met zijn directe tegenstander.

Nog bij een 0-0 stand stond Andorra-aanvaller Ricard Fernandez ineens oog in oog met Oranje-keeper Justin Bijlow. Tot grote ontevredenheid van Ramselaar. “Zij hebben ook in de eerste helft een grote kans gekregen en dat mag niet.” De goalie redde bekwaam en bewees Jong Oranje daarmee een grote dienst.

Sneller van de zijkant

We hebben een heel belangrijke uitslag neergezet en dat telt op dit moment

Het euvel deze avond? De captain had wel een idee. “Steve (Steven Bergwijn red.) kreeg als spits weinig de bal. Dan moet je sneller vanaf de zijkanten spelen, zodat er in het midden ruimte komt. Dat deden we alleen niet goed genoeg.” Gelukkig voor Ramselaar en co. kwam dat de ploeg niet duur te staan. Hij knikte. “We hebben een heel belangrijke uitslag neergezet en dat telt op dit moment.”

Goal Groeneveld genoeg voor zege Jong Oranje Goal Groeneveld genoeg voor zege Jong Oranje Lees hier het wedstrijdverslag van Jong Andorra - Jong Oranje.

ONTVANG LIVE UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen