Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 23 revancheert zich tegen Noorwegen

Francis Grondhuis
KNVB Media
8 maart 2020, 16:00

Het basisteam van Onder 23 voor het oefenduel met Noorwegen in Marbella. - Foto: KNVB Media

Na het matige optreden tegen Zweden (1-1) afgelopen vrijdag was Stefan Hoogsteder benieuwd of zijn ploeg twee dagen later tegen Noorwegen een passende reactie kon geven. Het antwoord was volmondig ja. Alleen gooide een tegentreffer in de slotseconde roet in het eten voor Vrouwen onder 23: 1-1.

Dus dropen de speelsters na afloop met bedrukte gezichten van het veld, al was die teleurstelling van heel andere aard dan twee dagen eerder. "Heel erg jammer dat we zo op het eind nog die draai om de oren krijgen. Dat hadden de meiden absoluut niet verdiend", sprak coach Hoogsteder die vooral te spreken was over het niveau aan de bal dat zijn ploeg etaleerde. "Dat was vele malen hoger dan tegen Zweden. Dat hebben ze echt goed gedaan en ze kunnen er trots op zijn dat ze dat konden vandaag konden opbrengen."

Vooral omdat Noorwegen in Marbella zijn eerste wedstrijd speelde en fris aan de - vanwege coronarichtlijnen - non-handshaking aftrap verscheen. Nederland daarentegen had die zware partij tegen Zweden in de benen en slechts één dag de tijd om de batterij op te laden. Daar kon ook nog de afwezigheid van spits Fenna Kalma nog bij worden opgeteld. Zij was naar Frankrijk afgereisd om zich bij de selectie van de OranjeLeeuwinnen te voegen.

Het duel met Noorwegen werd gespeeld in het Estadio Municipal in Marbella.

Pattiwael met het hoofd

Naomi Pattiwael kopte raak.

In de basisopstelling verhuisde Naomi Pattiwael daardoor van de flank naar de punt van de aanval. De speelster van PSV, niet bepaald de grootste van het veld, was in de eerste helft meteen trefzeker toen ze een voorzet van Esmee de Graaf binnenkopte: 1-0. Die voorsprong was een logisch gevolg van de kansen die Onder 23 creëerde, met name via de linkerflank waar Melanie Bross en De Graaf een aantal keer goed doorkwamen.

Voordat Pattiwael in de 25e minuut de score opende, hadden Zoï van de Ven en Kayleigh van Dooren al goede kansen op de openingsgoal. Beide schoten werden echter aan de verkeerde kant van de paal gemikt. Dat gebeurde ook met een nieuwe mogelijkheid voor Pattiwael die vijf minuten na haar treffer eveneens naast schoot. Daarmee deed Onder 23 zichzelf tekort, zeker gezien het feit dat Noorwegen er geen moment aan te pas kwam.

Alles sneller

"In balbezit speelden we in die eerste helft echt goed", zag Hoogsteder. "Zonder Kalma misten we een sterk aanspeelpunt, waardoor er een nog hoger niveau aan de bal werd gevraagd om het voetballend op te lossen. En dat lukte. Vandaag waren we elke keer op tijd. In druk, passing en ondersteuning. Alles fracties van seconden sneller dan tegen Zweden, onder vergelijkbare druk. Dat zorgde ervoor dat we het spel goed konden verplaatsen en kansen creëerden."   

Aan alles was te merken dat de meiden 'eager' waren om het met elkaar recht te zetten.

Na rust kreeg Nederland het lastiger en werd het spel wat onrustiger. Tot gevaarlijke momenten voor het doel van Daphne van Domselaar leidde dat echter niet. Oranje leek de buit in handen te hebben, tot het allerlaatste moment van de wedstrijd en Marit Bratberg Lund de gelijkmaker binnenkopte: 1-1.

Hoogsteder: "Nogmaals, doodzonde. Maar ik vond het belangrijk dat we in staat waren ons te revancheren voor die matige wedstrijd tegen Zweden, waarin we onherkenbaar voetbalden. Aan alles was te merken dat de meiden eager waren om het met elkaar recht te zetten. Zo snel alweer, tegen een goede ploeg die hier zijn eerste partij speelde. Dat hebben ze goed gedaan en is iets om trots op te zijn." 

Een nuttige interlandweek voor Vrouwen onder 23 in Marbella.

In april naar La Manga

Onder 23 reist volgende maand opnieuw naar Spanje af voor het toernooi van La Manga. Daar neemt de selectie het op tegen Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland. 

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk de opstellingen en statistieken van de oefeninterland Noorwegen - Nederland (1-1).

Nederland - Zweden (1-1) Nederland - Zweden (1-1) Onherkenbaar Onder 23 komt goed weg met gelijkspel tegen Zweden

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen