Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK Vrouwen onder 20 definitief afgelast

KNVB Media
KNVB Media
18 november, 9:15

Onder 19 bereikte op het EK in Schotland de halve finale en kwalificeerde zich daarmee voor het WK Onder 20. - Foto: KNVB Media

Het WK voor Vrouwen onder 20 jaar is definitief van de baan. Het toernooi zou aanvankelijk in augustus/september worden gespeeld in Panama en Costa Rica, maar werd vanwege het coronavirus verplaatst naar begin 2021. Wereldvoetbalbond FIFA maakte dinsdag echter bekend dat ook door die plannen een streep gaat.

Het toernooi, dat van 20 januari tot en met 6 februari zou worden gespeeld, is zodoende definitief afgelast. Gastland Costa Rica is nu aangewezen om het WK Vrouwen onder 20 in 2022 te organiseren.

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 20 jaar bemachtigde in de  zomer van 2019 een WK-startbewijs door het bereiken van de halve finales van het Europees kampioenschap Onder 19 in Schotland. De ploeg van coach Jessica Torny moest in de halve eindstrijd in Schotland uiteindelijk de meerdere erkennen in de Duitse leeftijdgenoten (1-3).

Ook WK onder 17 afgelast

Naast het WK voor Vrouwen onder 20 jaar, gaat er ook een streep door het WK voor Vrouwen onder 17 jaar. Dit zou van woensdag 17 februari 2021 tot zondag 7 maart worden gehouden in India.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen