Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK Vrouwen Onder 20 verhuist naar begin 2021

KNVB Media
KNVB Media
13 mei 2020, 10:30

Onder 19 bereikte op het EK in Schotland de halve finale en kwalificeerde zich daarmee voor het WK Onder 20 - Foto: KNVB Media

Wereldvoetbalbond FIFA heeft laten weten dat het WK voor Vrouwen onder 20 nu is vastgesteld voor het begin van het nieuwe jaar. FIFA U20 Women’s World Cup 2020 staat van 20 januari tot en met 6 februari 2021 gepland. De leeftijdsgrens - speelsters moeten geboren zijn op of na 1 januari 2000 - blijft ongewijzigd.

De eindronde, die plaatsvindt in Panama en Costa Rica, werd eerder uitgesteld als gevolg van de huidige situatie rondom het coronavirus. Doordat het voetbal wereldwijd momenteel vrijwel overal stil kwam te liggen, kon op andere continenten - waar de WK-tickets nog niet zijn vergeven - de kwalificatie niet worden begonnen en/of worden afgemaakt. 

Onder 20 bemachtigde het WK-startbewijs afgelopen zomer door het bereiken van de halve finales van het Europees kampioenschap Onder 19 in Schotland. De ploeg van coach Jessica Torny moest in de halve eindstrijd in Schotland uiteindelijk de meerdere erkennen in de Duitse leeftijdgenoten (1-3).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen