Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Michel Kreek: 'Hebben ons op dit WK-podium uitstekend gemanifesteerd'

Francis Grondhuis
KNVB Media
17 augustus 2018, 18:00

Teleurstelling bij Fenna Kalma na de WK-uitschakeling tegen Engeland. - Foto: FIFA.com/Getty Images

Stevige zeges op Nieuw-Zeeland en Ghana, terechte nederlagen tegen Frankrijk en Engeland. Voor het Nederlands vrouwenelftal onder 20 jaar eindigde het WK aan de Franse westkust in de kwartfinale. "We zijn nu natuurlijk enorm teleurgesteld met z'n allen, maar de meiden mogen ook trots zijn. Het niveau op dit WK is ongelooflijk hoog", aldus coach Michel Kreek na de uitschakeling van zijn ploeg in Vannes.

De jeugdinternationals zaten er aardig doorheen na de 2-1 nederlaag tegen Engeland. Kreek voelde de teleurstelling, maar keek ook nuchter terug op het kwartfinaleduel. "Als je heel reëel bent, was Engeland de betere ploeg. We wisten dat ze over een dodelijke omschakeling beschikten met Lauren Hemp en Georgia Stanway. Een echt wapen, waar ze ook vandaag goed gebruik van maakten."

Coach Michel Kreek spreekt zijn selectie toe na de WK-uitschakeling tegen Engeland. — Foto: FIFA.com/Getty Images.

'Te voorzichtig aan de bal'

Niettemin veerde de Nederlandse bank als eerste op, na de vroege treffer van Victoria Pelova in de 12e minuut. "Een mooie goal die natuurlijk vertrouwen gaf", zag Kreek. "Het was alleen jammer dat Engeland daarna vrij snel twee keer scoorde. Dan weet je dat het moeilijker wordt, want bij elke aanval kan balverlies dodelijk zijn. We gingen daardoor twijfelen en waren misschien wel te voorzichtig aan de bal."

De voormalig prof van onder meer Ajax, Padova en Vitesse probeerde in de slotfase het tij nog te keren door met twee buitenspelers en twee spitsen te opereren, maar dat mocht niet meer baten. "Natuurlijk wil je meer. Naar die halve finale. Maar soms moet je de credits gewoon aan de tegenstander geven."

Mondiale top

"We halen hier de kwartfinale en dat is iets om trots op te zijn bij het WK-debuut", vervolgde Kreek. "Op dit hoogste podium hebben de meiden zich op een uitstekende manier getoond. Natuurlijk zijn er dingen te verbeteren als we echt naar de Europese en mondiale top willen. De toplanden hier doen alles net even sneller en doortastender. Willen we die concurrentie aan, dan zullen we daar stappen in moeten zetten. Maar voor nu was het WK een onvergetelijke ervaring voor de hele ploeg."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Kwartfinale eindstation voor Vrouwen onder 20 op WK.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen