Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 20 naar kwartfinale WK

KNVB Media
KNVB Media
8 augustus 2018, 21:15

Fenna Kalma en Danique Ypema na de 4-0 overwinning op Ghana. - Foto: FIFA/Getty Images

Nederland heeft zich als eerste land geplaatst voor de kwartfinales tijdens het WK voor Vrouwen onder 20 in Frankrijk. Door het 0-0 gelijkspel tussen Frankrijk en Nieuw-Zeeland is de ploeg van Michel Kreek zeker van een plek bij de laatste acht.

Eerder op de dag won Oranje zelf met 4-0 van Ghana, waardoor het na twee wedstrijden de maximale score heeft met een doelsaldo van +5. Aanstaande zondag wacht de laatste groepswedstrijd, tegen gastland Frankrijk. Vrouwen onder 20 heeft in dat duel aan een gelijkspel genoeg om groepswinst binnen te halen.

De kwartfinale voor Vrouwen onder 20 zal op 16 (indien groepswinnaar) of 17 (indien tweede) augustus gespeeld worden. De tegenstander in die kwartfinale komt uit de poule met Engeland, Mexico, Korea en Brazilië. Het is de eerste keer dat er een Nederlands vrouwenjeugdteam meedoet aan een WK.

Afgetekende WK-zege op Ghana brengt Vrouwen onder 20 op drempel kwartfinale Afgetekende WK-zege op Ghana brengt Vrouwen onder 20 op drempel kwartfinale Lees hier het wedstrijdverslag van de overwinning op Ghana.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen