Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

"Teleurstellend resultaat, maar we staan er weer tegen Schotland"

Remco van Dam
KNVB Media
19 juli 2019, 21:45

Coach Jessica Torny: "Maandag staan we er weer!" - Foto: KNVB Media

Zowel coach Jessica Torny als middenvelder Jill Bayings waren niet te spreken over de nederlaag tegen Frankrijk. "Te slap in de duels, niet alert genoeg bij de omschakeling van de Fransen en zelf teveel kansen gemist. Dat moet maandag tegen Schotland echt beter!"

Het was, wat Torny betreft, echter niet alleen kommer en kwel. "Natuurlijk, het resultaat is teleurstellend. Maar als wij gewoon een van die 100 procent kansen maken in de tweede helft, winnen wij - en niet Frankrijk - deze wedstrijd."

Riante schietkans

Tegen Noorwegen maakten we dit soort ballen wel, vandaag niet

De coach doelde onder meer op de riante schietkans voor Kerstin Casparij in de 68e minuut en een fraaie mogelijkheid voor Romée Leuchter, zeven minuten later. "Tegen Noorwegen maakten we dit soort ballen wel, vandaag niet. En dan wordt het lastig, zeker als sommige speelsters hun nomale niveau niet halen."

Torny twijfelt er niet aan dat het team er maandag wel staat. "Vandaag was zo'n dag dat het allemaal net niet was. Dat kan een keer gebeuren. Maar wij hebben zoveel kwaliteit dat we deze misser tegen Schotland goed gaan maken."

Eerste nederlaag

Ook middenvelder Jill Bayings was ontevreden over de wedstrijd: "We waren vandaag gewoon niet goed genoeg. We kwamen nog goed terug na de 0-1, maar het was steeds net niet. Frankrijk won alle duels en wij waren steeds te laat bij hun omschakeling. Vooral de laatste vijftien minuten ging dat helemaal mis."

Jill Bayings in actie tijdens de eliteronde in april van dit jaar.

 

Dat zat hem uiteraard ook in de kracht en de tactiek van de tegenstander. "Tegen Noorwegen kregen we alle ruimte op het middenveld om te voetballen. Vandaag was het veel moeilijker om vrij te komen, ik had voortdurend iemand in mijn rug en dat gold eigenlijk voor iedereen."

Het is onze eerste nederlaag dit seizoen, dus dat is wel even wennen

Ondanks de nederlaag heeft de speelster van sc Heerenveen er alle vertrouwen in dat Oranje onder 19 de halve finale van het EK - en daarmee het WK - gaat halen. "Het is onze eerste nederlaag dit seizoen, dus dat is wel even wennen. Maar na vanavond zetten we de knop weer om en gaan we ons goed voorbereiden op maandag." Bayings is blij dat ze weer van nut kan zijn voor het team, nadat ze vanwege een blessure lang afwezig was. "Het is mooi dat ik bij de eliteronde in april mijn kans kon pakken en nu weer volop mee kan spelen."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Lees hier het wedstrijdverslag van Nederland-Frankrijk.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen