Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kerstin Casparij: 'EK is het doel, WK de droom'

Francis Grondhuis
KNVB Media
3 april 2019, 22:00

Kerstin Casparij zorgde woensdag tegen Bulgarije voor de openingstreffer. - Foto: KNVB Media

Een uurtje arbeid en het werk zat erop voor Kerstin Casparij. Al in de eerste 45 minuten van het EK-kwalificatieduel met Bulgarije (6-0) klaarde Vrouwen onder 19 de klus. En dus kon de regisseur van Oranje haar rust pakken en toekijken hoe de goals in het restant van de tweede helft wonderwel uitbleven.

Had ze een leuke avond gehad? "Ja hoor", antwoordde de aanvallende middenvelder van sc Heerenveen in eerste instantie oprecht. Nou oké, lastig was het wel. Ook al was Oranje onder 19 in Groesbeek vele, vele klassen beter dan de armetierige Bulgaarse opponent die maar één opdracht had: massaal achter de bal blijven en de schade beperken.

"We liepen de hele tijd tegen een muur op. Het zat helemaal dichtgemetseld. Ik probeerde wel tussen de linies vrij te komen, maar dat ging bijna niet. Er was gewoon nergens ruimte met al die speelsters op elkaar geplakt. Enorm chaotisch", analyseerde Casparij het eenzijdige treffen op het complex van De Treffers. "Maar met zes doelpunten hebben we in die eerste helft wel een heel hoog rendement gehaald en dat is best knap."

Vrouwen onder 19 was in Groesbeek veel te sterk voor Bulgarije: 6-0.

Dromen van het WK

Drie punten, zes goals. Een prima start inderdaad voor Onder 19 in de Eliteronde die de ploeg een ticket voor het Europees kampioenschap in Schotland moet opleveren. "Dit is lekker voor het team, hoor. Vooral voor het vertrouwen. In deze wedstrijd werd namelijk echt veel van ons als team gevraagd. Continu scherp blijven, elkaar blijven motiveren en stimuleren. Dat hebben we gewoon goed gedaan", aldus Casparij die in de 9e minuut op fraaie wijze de openingstreffer voor haar rekening nam.

Dat de creatieve middenvelder zich liever op topniveau meet met landen als Spanje, Engeland of Duitsland dan een niemandalletje tegen Bulgarije mag duidelijk zijn. "Maar eigenlijk was dit veel moeilijker voetballen. Daarom is het heel simpel: we willen deze week gewoon dat EK-ticket pakken. Dat is het enige doel waar we mee bezig zijn en niets anders."

Hoewel... "Ja, over het WK onder 20 hebben we de afgelopen dagen onderling ook wel gesproken. Zo'n vooruitzicht werkt ook alleen maar motiverend. Een beetje dromen mag best. Maar om een WK te kunnen spelen, zullen we ons eerst voor het EK moeten zien te plaatsen. Daarom pakken we het stap voor stap aan. Eerst zaterdag maar eens van Rusland winnen."

Lees ook Lees ook Vrouwen onder 19 klaart routineklus tegen Bulgarije: 6-0

 

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen