Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ché Nunnely (O19): 'Ik had hem in mijn broekzak'

Francis Grondhuis
KNVB Media
4 oktober 2017, 21:15

Rechtsbuiten Ché Nunnely was namens Oranje onder 19 uitblinker tegen Malta. - Foto: KNVB Media

Eerste actie? De bal simpel langs de man tikken en op snelheid erlangs. Tweede actie? Een schaar eruit gooien en wegwezen. ''En toen wist ik dat ik hem in mijn broekzak had", zegt een fris gedouchte Ché Nunnely met een grijns in de catacomben van FC 's-Gravenzande.

De kleine rechtsbuiten is woensdag uitblinker aan de kant van het Nederlands elftal onder 19 jaar. Vanaf de eerste minuut heeft hij het goede gevoel te pakken en zorgt keer op keer voor gevaar op de rechterflank. Mede dankzij zijn bevliegingen opent Onder 19 het eerste EK-kwalificatietoernooi met een 3-0 zege op Malta.

Halve finale EK

Afgelopen zomer stond Nunnely, dit seizoen regelmatig basisspeler van Jong Ajax, nog met Onder 19 op het Europees kampioenschap in Georgië. Nederland trof daar toplanden als Duitsland, Engeland en Portugal, leverde met een geïmproviseerde ploeg uitstekende resultaten en sneuvelde uiteindelijk pas in de halve finale. Het mooiste internationale podium voor een jeugdvoetballer.

Hij genoot ervan en wil dit seizoen opnieuw naar het eindtoernooi in Finland om daar met de acht beste Europese landen om de EK-titel te strijden. De eerste horde daarvoor is het eerste kwalificatietoernooi dat deze interlandperiode in Lisse en 's-Gravenzande wordt gespeeld. Als eerste opponent trof Onder 19 woensdag Malta. Niet direct de meest aansprekende tegenstander.

"Natuurlijk is het geen Portugal, maar je mag zo'n tegenstander nooit onderschatten. Dat doe je door elke wedstrijd met honderd procent inzet erin te gaan. Als creatieve speler met een individuele actie kun je het verschil maken", zegt Nunnely.

Onder 19 voor aanvang van het duel met Malta. Ché Nunnely staat zesde van rechts.

Eerste actie bepalend

In Nederland zie ik veel statische buitenspelers. Best jammer.

Hij maakt zijn voornemen op het Westlandse sportpark volledig waar. Vooral in de eerste helft is er geen houden aan voor de arme Maltese linksback. "Die eerste actie is bepalend", legt de 18-jarige Ajacied uit. "Daarna kon ik er elke keer voorbij. Geef mij die bal maar, want ik heb hem in mijn broekzak, dacht ik. Hij heeft me nul keer gepakt." Hij zegt het in alle bescheidenheid. Geen woord aan gelogen.

Nunnely - Cristiano Ronaldo is zijn voorbeeld - is een flankaanvaller die je zelden nog ziet op de Nederlandse velden. Dat beaamt hij zelf ook. "In Nederland zie ik veel statische buitenspelers. Best jammer. Je moet gewoon niet bang zijn en acties durven maken. Zoals het op straat ook gaat", aldus Nunnely die opgroeide in Almere-Buiten. "De Molenbuurt om precies te zijn. Daar leer je wel je acties maken."

Opnieuw naar het EK dus, dat is het grote doel voor Onder 19 dit seizoen. "En daar ook presteren", zegt Nunnely in één adem. Het vertrouwen is groot. "Dit team heeft op elke positie spelers die een extra individuele kwaliteit bezitten. Wanneer je dat samenvoegt, kun je echt een goed team formeren. Soms willen we misschien wel iets te veel, waardoor het er niet uitkomt. Neem vandaag. Tegen zo'n tegenstander wil iedereen wel scoren en worden we slordig. Maar in het algemeen is dit een lichting met veel potentie."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Onder 19 laat in EK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta grote uitslag liggen: 3-0

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen