Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bijlow: 'Willen het hoogst haalbare en dat is de finale'

Francis Grondhuis
KNVB Media
9 juli 2017, 21:45

De ijzersterk keepende Justin Bijlow is aanvoerder van Onder 19 op het EK. - Foto: KNVB Media

Rap, hiphop, deephouse, trance, dancebeats? Niets van dat alles. In de catacomben van het Tengiz Burjanadze Stadion in de Georgische provinciestad Gori schalden zondagavond knalhard de meezingers van volkszanger André Hazes. Daar zorgde sfeermaker Dani de Wit wel voor nadat Oranje onder 19 de halve finale van het EK had bereikt.

En ook in de bus zat De Wit aan de knoppen van de mobiele geluidset. Bij de eerste klanken van Bloed, Zweet en Tranen mocht het volume op maximaal, aangezien deze Hazes-klassieker zeer van toepassing is op de selectie die momenteel op het EK boven zichzelf uitstijgt. Nederland klopte in de poulefase Duitsland met 4-1, ging pas in de slotfase onderuit tegen favoriet Engeland (0-1) en voegde zich dankzij het solide 1-1 gelijkspel tegen Bulgarije bij de beste vier landen van Europa.

Teun Koopmeiners viert feest met reservegoalie Maarten Peas. Ook Noa Lang is blij.

Voor het eerst in halve finale

Dat coach Maarten Stekelenburg zeer tevreden was met die prestatie, was een understatement. "Ik ben zo ontzettend trots op deze jongens. Dat heeft met alles te maken. Voor het eerst staat een Nederlands team in deze leeftijdscategorie in de halve finale en dat is een fantastisch resultaat. Bovendien ontwikkelen we ons goed in dit toernooi. Per wedstrijd worden we volwassener en beter."

Per wedstrijd worden we volwassener en beter.

Zo roemde Stekelenburg centrale verdediger Robin Zwartjens die op het laatste moment te horen kreeg dat hij moest spelen, nadat de beoogde basisspeler Tristan Dekker in de warming-up uitviel. "Robin moest er plots staan en stond er ook daadwerkelijk. Enorm knap voor iemand die hier vandaag zijn allereerste interland speelde. En kenmerkend voor deze ploeg. Dit is een echt team dat er vol voor gaat."

'Alles is mogelijk'

Dat kan Justin Bijlow beamen. De keeper van Feyenoord, die een ijzersterk toernooi speelt en in Georgië de aanvoerdersband draagt, straalt uit dat Onder 19 meer wil. "We kwamen hier niet om even leuk een vriendentoernooitje te spelen. Nee, we willen het hoogst haalbare en dat is de finale halen en Europees kampioen worden. Die openingswedstrijd tegen Duitsland was daarin wel cruciaal. Door met 4-1 te winnen beseften we dat alles mogelijk is. Niemand had dat verwacht, dus dat gaf een lekker gevoel en veel vertrouwen."

Maar eerst die halve finale, tegen Portugal dat ongeslagen bleef in groep A en voor Tsjechië groepswinnaar werd. "Portugal of Tsjechië, ik heb geen voorkeur. Ik verwacht sowieso een heel zware wedstrijd, waarin we datgene nodig zullen hebben wat we ook tegen Duitsland en Engeland konden brengen. En dat is veel strijd en passie leveren. Strijden voor elkaar, dat is wat dit team zo typeert", aldus de Rotterdammer.

Steun voor Nouri

Dat teamgevoel hielp de ploeg ook toen ze de avond voor de wedstrijd het tragische nieuws van Abdelhak Nouri hoorden. Een jaar geleden speelde de jonge Ajacied zelf met Onder 19 op het EK, samen met Jurich Carolina en Maarten Paes van de huidige selectie. "We zijn allemaal enorm geschrokken", aldus coach Stekelenburg. "De spelers, de staf die twee jaar met hem heeft gewerkt en ikzelf ook bij Onder 17. Een onwerkelijke situatie. Toen we hoorden dat hij buiten levensgevaar was, was dat een geruststellende boodschap. De spelers hebben voor hem een shirt met zijn naam laten bedrukken en we wensen Appie allemaal veel sterkte en beterschap."

 

Door naar halve Finale ⚽️??? #staystrongappie

Een bericht gedeeld door Justin Bijlow (@justinbijlow) op

Halve finale

Voor Onder 19 zijn er in het gunstige scenario nog twee wedstrijden in Georgië te spelen. Stekelenburg: "We willen natuurlijk heel graag die finale spelen, maar we realiseren ons ook dat alleen de sterkste teams overblijven. En Portugal is sterk. Alleen staan wij ook niet voor niets in de halve finale, hè. Eerst gaan we nog even genieten. Morgen uitlopen, verzorgen en het zuur uit de spieren halen. Daarna gaat het vizier vol op Portugal."

Wedstrijdverslag Wedstrijdverslag Oranje onder 19 stunt op EK met plaats in halve finale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen