Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 op EK tegen Duitsland en Engeland

KNVB Media
KNVB Media
13 april 2017, 13:45

Oranje onder 19 treft Duitsland, Engeland en Bulgarije op EK. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal onder 19 jaar treft op het Europees kampioenschap in Georgië zware opponenten. De ploeg van KNVB-coach Maarten Stekelenburg kwam donderdag bij de loting in Groep B terecht en krijgt daarin Duitsland, Engeland en Bulgarije als tegenstanders. Het EK onder 19 wordt van 2 tot en met 15 juli in Georgië gehouden. 

KNVB-coach Maarten Stekelenburg.

Stekelenburg was aanwezig bij de loting in Tbilisi. "We zijn in een erg interessante groep beland. Vooral Duitsland en Engeland zijn in het oog springende tegenstanders en ploegen die wij goed kennen. In september 2016 hebben we nog tegen beide landen geoefend. Tegen Engeland werd het destijds 1-1 en van Duitsland wisten we toen met 2-1 te winnen."

Bulgarije is op papier de minst sterke tegenstander. "Bulgarije is voor ons minder bekend, maar we weten dat die ploeg in de EK-kwalificatie onder meer Frankrijk heeft uitgeschakeld en is dus een niet te onderschatten tegenstander. Op een EK kom je altijd goede ploegen tegen en ik heb er erg veel zin in om de krachten te meten."

Poule-indeling

Groep AGroep B
GeorgiëDuitsland
TsjechiëEngeland
ZwedenBulgarije
PortugalNederland

Wedstrijden van Nederland

  • 3 juli Nederland - Duitsland
  • 6 juli Nederland - Engeland
  • 9 juli Nederland - Bulgarije

Eerdere resultaten

 DuitslandEngelandBulgarije
Wedstrijden20357
Winst5101
Gelijkspel4112
Verlies11144
Laatste ontmoetingDui-Ned 1-2 (5 september 2017, oefeninterland)Eng-Ned 1-1 (1 september 2017, oefeninterland)Bul-Ned 1-0 (17 februari 1988, EK-kwalificatie)

Ongeslagen in kwalificatie

Onder 19 plaatste zich dit seizoen met vijf overwinningen en één gelijkspel ongeslagen voor de eindronde in Georgië. In oktober won het team de eerste EK-kwalificatieronde na drie overwinningen. Achtereenvolgens werden Roemenië (2-1), San Marino (4-0) en Noorwegen (1-0) verslagen. Eind maart won Onder 19 in de beslissende Eliteronde van Finland (1-0) en Oekraïne (2-0). Via een 0-0 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten uit Griekenland plaatste Nederland zich uiteindelijk voor het EK.

Opnieuw naar het EK Opnieuw naar het EK Zakelijk gelijkspel tegen Griekenland (0-0) zorgt voor winst in de Eliteronde en brengt Onder 19 opnieuw naar het EK.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen