Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Goudhaantje Kadioglu: 'Ik wil dolgraag naar het EK'

Francis Grondhuis
KNVB Media
25 maart 2017, 21:00

Ferdi Kadioglu was tweemaal trefzeker voor Oranje onder 19 tegen Oekraïne. - Foto: KNVB Media

Linksback Owen Wijndal is ruim een maand jonger, maar desondanks kan Ferdi Kadioglu (17) met gemak als de benjamin van het Nederlands elftal onder 19 jaar worden beschouwd. Het jeugdige talent van N.E.C. zit voor het eerst bij de selectie, heeft meteen een basisplaats veroverd en was in de tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi tegen Oekraïne met twee doelpunten de gevierde man in het Oranje-kamp.

Dankzij de tweede late treffers van Kadioglu versloeg Nederland de Oekraïners met 2-0 en heeft het dinsdag aan een gelijkspel tegen Griekenland genoeg om zich voor de derde keer op rij te kwalificeren voor de Europese eindronde. Niet verwonderlijk dat Kadioglu na afloop glunderend de kleedkamer van sportpark De Bosk in Harkema verliet.

"Het duurde lang voordat we scoorden, maar we bleven daarvoor vertrouwen houden omdat we merkten dat we een overwicht hadden. En doordat ze het achterin dichthielden, konden wij als aanvallers onze dingen doen. We creëerden veel kansen, uiteindelijk gaat er dan altijd wel eentje in", vertelde de matchwinner aan OnsOranje. De openingstreffer maakte hij vanaf de strafschopstip. Feilloos en zonder een spoortje nervositeit joeg Kadioglu de bal vanaf elf meter hoog de rechterhoek in. "Precies zoals op de training eerder deze week."

Ferdi Kadioglu kopt de 2-0 binnen na een voorzet van Justin Kluivert.

Linkerflank

Doelpunt nummer twee, in de 88e minuut, kreeg hij op een presenteerblaadje van Justin Kluivert. Zelf hoefde Kadioglu alleen nog maar raak te koppen en deed dat perfect via een stuit. Opvallend was dat beide goals vielen toen de geboren Arnhemmer zijn stek op de linkerflank had verlaten voor de middenveldpositie achter spits Kaj Sierhuis. "Ik ben sowieso ontzettend blij dat ik speel, ook nog in de basis. Het is geen geheim dat ik van nature geen buitenspeler ben en het liefst 'op 10' speel, maar ik heb er geen problemen mee om op de linkerflank te staan, hoor. Ook bij N.E.C. gebeurt dat regelmatig."

We zijn een vriendenteam. Iedereen kan goed met elkaar opschieten.

Net zo min als dat Kadioglu er een probleem mee heeft dat alle aandacht deze week bij Onder 19 uitgaat naar Justin Kluivert. "Iedereen weet dat hij een bekende achternaam heeft. Hij is een heel goede speler, dat laat hij nu bij Ajax op een hoog niveau zien. Ik vind het alleen maar fantastisch voor hem en gun het hem van harte. We zijn een vriendenteam, hier bij Onder 19. Iedereen werkt hard voor elkaar en kan goed met elkaar opschieten."

Ferdi Kadioglu: 'Niets is mooier dan voor je land uitkomen.'

'Ben ik nodig, dan sta ik klaar'

Uit volle borst: het Wilhemus.

Kadioglu voelt zich dus meteen in zijn element in zijn eerste interlands voor Onder 19. Zijn optredens op het EK-kwalificatietoernooi deze week in Assen en Harkema moeten leiden tot deelname aan het EK komende zomer in Georgië. "Daar zou ik ontzettend graag bij willen zijn. Vorig jaar reikten we met Onder 17 tot de halve finale tijdens het EK in Azerbeidzjan. Als we ons plaatsen, hoop ik echt dat ik mee mag. Niets is mooier dan voor je land uitkomen, dus als ze me nodig hebben, dan sta ik klaar."

In augustus maakte Kadioglu voor het eerst zijn opwachting in Eredivisie en was tegen AZ met zijn 16 jaar en 326 dagen de jongste debutant in de hoofdmacht van N.E.C. Het gaat dus snel met het pareltje uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club. Nu gloort ook een eindtoernooi met Onder 19. Om dat te realiseren dient de ploeg komende dinsdag in Assen, op het veld van Achilles 1894, tegen Griekenland minimaal een gelijkspel af te dwingen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we naar het EK gaan. Dit mogen we niet meer weggeven."

Reuzenstap Reuzenstap Oranje onder 19 zet reuzenstap naar derde EK-eindronde op rij. Lees het verslag van het met 2-0 gewonnen duel met Oekraïne.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen