Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onverzettelijke De Wit: 'We moesten er vol opklappen'

Francis Grondhuis
KNVB Media
23 maart 2017, 20:15

Dani de Wit: 'We zijn een vriendenteam en blijven knokken.' - Foto: KNVB Media

Er moest geknokt worden door Oranje onder 19. Mouwen opstropen, tot het gaatje gaan en alsnog die broodnodige overwinning eruit slepen tegen het fysiek sterke Finland. Dat lukte op de valreep. Onder 19 begon met een krappe 1-0 overwinning aan het beslissende EK-kwalificatietoernooi, mede dankzij de onverzettelijkheid van Dani de Wit.

De middenvelder stond na afloop met een vrolijk gezicht de media te woord in de catacomben van het complex van Achilles 1894. Begrijpelijk, want een half uur eerder leek het erop dat Onder 19 lelijke punten zou verspelen bij de start van de Eliteronde. Immers, op een toernooi waarbij alleen de nummer één een EK-ticket verdient en Oekraïne en Griekenland de volgende tegenstanders zijn, zou een zege op Finland het enige juiste vertrekpunt zijn.

Spanning op het team

Maar het was zwaarbevochten, erkende De Wit. Het droge veld en de zachte bal hielpen niet bepaald, maar ook zat er behoorlijk wat spanning op de groep, merkte hij. En dat terwijl Onder 19 door blessures belangrijke aanvallende krachten als Javairo Dilrosun, Tahith Chong, Teun Bijleveld en Jelle Duin tijdens deze Eliteronde moet missen. "Dat is balen natuurlijk. Zeker Javairo en Tahith spelen in Engeland op heel hoog niveau en hebben met hun individuele acties een absolute meerwaarde voor het team."

De Wit ontdekte echter de afgelopen dagen in de voorbereiding op de Eliteronde een andere kracht in de huidige groep. "Misschien hebben we met deze groep iets minder kwaliteit, als complete selectie staan we ontzettend sterk. We zijn een heel hechte groep, een vriendenteam. Als er dan een keertje spelers afhaken, staan er meteen anderen in de rij om het over te nemen."

Teun Koopmeiners houdt de Fin Saku Ylätupa van het lijf.

Mouwen opstropen

En dat was nodig tegen Finland dat in Assen fysiek zijn mannetje stond en vol de strijd aanging met Nederland. De Finnen raakten twee keer de lat, Oranje verprutste op zijn beurt een handvol opgelegde kansen. Toch viel het kwartje goed aan Nederlandse zijde toen de Finse verdediger Juhani Pikkarainen twee minuten voor tijd in de fout ging en ongelukkig zijn eigen keeper passeerde: 1-0.

"We zijn er met z'n allen in blijven geloven", zei De Wit. Hijzelf voorop. Bikkelen is aan de 19-jarige Ajacied, die dit seizoen voor Jong Ajax twee duels in de Jupiler League speelde, wel besteed. De onvermoeibare mannetjesputter bleef samen met Teun Bijleveld, Rick van Drongelen en Sherel Floranus zijn teamgenoten aansporen, ook al dreigde een gelijkspel.

"Dat zou gewoon geen goed resultaat zijn geweest. Iedereen moest blijven gaan, blijven knokken, vol erop klappen. Samen zijn we de rest blijven opstuwen om te zorgen dat toch die goal nog zou vallen. En dan lukt het alsnog. Mooi toch?"

Oranje onder 19 wint Oranje onder 19 wint Lees het gehele verslag van het EK-kwalificatieduel Nederland-Finland.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen