Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stille kracht Rensch mikt op de wereldtitel: 'Nog één doel te gaan'

Ruud Scheper
KNVB Media
5 september 2019, 22:15

Devyne Rensch (4) is een onmisbare kracht in de verdediging. - Foto: KNVB Media

Hij weet al wat het is om zich Europees kampioen te mogen noemen. En dat smaakt naar meer, beaamt Devyne Rensch. In oktober en november wacht het WK in Brazilië. “We hebben nog maar één doel te gaan.”

Op een herfstachtige donderdagavond begin september lijkt dat WK nog ver weg. Het niveau dat de ploeg afgelopen zomer haalde toen het als Onder 17 het EK won? Nee, dat wordt niet gehaald, ziet ook de verdediger. “We waren slordig, zeker in de eerste helft. Hoe dat kan? Concentratie en beleving, denk ik. We waren gewoon niet scherp.”

Verrast

Het resulteert zelfs in een achterstand, een zeldzaamheid voor de mannen van trainer Peter van der Veen. “Zij speelden een lange bal van achteruit”, haalt Rensch het moment terug. “Ik was ervan overtuigd dat hij de bal zou aannemen, en dat ik dan met mijn snelheid de bal van zijn voet kon halen, maar hij schoot ineens. Ja, dat was wel verrassend.”

De basiself voorafgaand aan het duel met Denemarken met Devyne Rensch naast keeper Calvin Raatsie.

Dat vindt keeper Calvin Raatsie kennelijk ook, want de doelman wordt verrast door de fraaie boogbal van zo’n meter of dertig. Het betekent dat Oranje in de achtervolging moet. “Dat hebben we goed gedaan”, vindt Rensch. “Zeker in de loop van de tweede helft. Toen hanteerden we ook een hoger baltempo.”

Wereldkampioen

Kijk maar naar het EK. Daar hebben we ook afgerekend met toplanden als Spanje en Italië

Dat zal ook moeten wanneer Onder 18, dan weer als Onder 17, in Brazilië op jacht gaat naar het grote einddoel dit jaar; de wereldtitel. “We geloven er heilig in dat dat mogelijk is”, knikt Rensch. “We weten waar onze eigen sterke punten liggen en die van onze medespelers. Als we die goed benutten en we geven alles wat we hebben, dan kunnen we iedereen verslaan. Kijk maar naar het EK. Daar hebben we ook afgerekend met toplanden als Spanje en Italië.”

Op één wedstrijd na was hij daar in alle wedstrijden basisspeler. Sterker nog, van alle wedstrijden die er toe deden, miste hij geen minuut. Dat anderen dan misschien meer in de schijnwerpers staan? Rensch haalt zijn schouders erover op. “Ach, dat er niet veel over me wordt gepraat, vind ik niet zo erg. Ik blijf gewoon mijn spel spelen en probeer belangrijk te zijn voor het team van achteruit." Hij lacht. "En als we straks wereldkampioen worden, vind ik het prima.”

Onder 18 pas laat langs stugge Denen Onder 18 pas laat langs stugge Denen Lees hier het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen