Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 teleurgesteld na vierde plaats: 'Maar gevochten als leeuwen'

Ruud Scheper
KNVB Media
17 november 2019, 21:45

Mohamed Taabouni lift de bal over de uitstormende Darren Lima Semedo; 1-0. - Foto: FIFA/Getty Images

Met een prachtig doelpunt van Mohamed Taabouni begon Oranje onder 17 nog flitsend aan de troostfinale van het WK in Brazilië, maar uiteindelijk bleek Frankrijk met 1-3 te sterk. "De jongens hebben als leeuwen gevochten, tot het bittere eind", vond KNVB-coach Peter van der Veen desalniettemin.

De ruimtes werden te groot en dan zie je dat je fysiek overlopen wordt

"We beginnen goed aan de wedstrijd en komen op voorsprong, maar daarna geven we het wel gemakkelijk weg moet ik zeggen", analyseerde doelpuntenmaker Taabouni de wedstrijd direct na afloop. "De tweede helft hebben we niet echt doorgepakt. De ruimtes werden te groot en dan zie je dat je fysiek overlopen wordt.”

Cruciaal moment

Een cruciaal moment in de wedstrijd was de 1-2 van Frankrijk, nota bene volgend op een vrije trap van Oranje. “Wij hadden een spelhervatting en daarna lag het helemaal open bij ons en vliegt ie erin. Dat is een grote fout van ons ja”, reageerde Taabouni schuldbewust voor de camera van de NOS. "Op de 1-1 krijgen we zelf een vrije trap en spelen we een variant die we helaas missen en in die counter wordt het 2-1", zag ook Van der Veen. "Op zo'n moment voel je het hele toernooi in je lijf, denk ik."

Peter van der Veen: 'De jongens hebben als leeuwen gevochten, tot het bittere eind'.

We zitten nu even met een rotgevoel van binnen, maar hopelijk kunnen we daar over een paar maanden of een jaar anders op terugkijken

Het vertrouwen in een goed resultaat was er echter ook toen nog wel degelijk, stelde Taabouni. “We hadden in het veld wel het vertrouwen om door te gaan, maar het leek alsof we op waren, alsof we het fysiek niet meer aan konden. Je bent lang van huis en hebt veel wedstrijden gespeeld. Als ik eerlijk ben, ben ik wel een beetje moe. Maar aan de andere kant is het een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Het is fantastisch om dit meegemaakt te hebben.”

Gevochten als leeuwen

Die mening deelde ook zijn coach. "We zitten nu even met een rotgevoel van binnen, maar hopelijk kunnen we daar over een paar maanden of een jaar anders op terugkijken. De jongens hebben als leeuwen gevochten, tot het bittere eind. Het is mentaal ontzettend zwaar als je al een klap hebt gehad twee dagen daarvoor en je krijgt de 1-2 om je oren. Dan voel je alle pijntjes. Dat kun je ze niet kwalijk nemen en dat doe ik ook zeker niet."

Geen bronzen medaille voor Onder 17 Geen bronzen medaille voor Onder 17 Lees hier het wedstrijdverslag.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen