Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ouderwets avondje Onder 17; Mexico volgende tegenstander

Ruud Scheper
KNVB Media
11 november 2019, 7:00

Oranje onder 17 ontmoet met Mexico een oude bekende in de halve finale. - Foto: FIFA/Getty Images

Hij had tegen Paraguay een ouderwets goed Oranje onder 17 gezien. "We groeien in het toernooi", concludeerde KNVB-coach Peter van der Veen dan ook tevreden na de uitstekende 4-1 zege in de kwartfinale van het WK.

We hebben een ouderwets Onder 17 gezien, het Onder 17 dat we kennen van het Europees kampioenschap

Een teamprestatie, dat was het goede optreden van Oranje onder 17 zondagavond in Estádio Kleber Andrade bij uitstek, vond de oefenmeester. Niet alleen van de spelers op het veld, maar ook van de technische staf daaromheen. "We hadden ons huiswerk goed gedaan. Remy Reijnierse en Henk Brugge hebben geweldig geanalyseerd hoe Paraguay zou spelen. Daar hebben we op getraind en de spelers hebben het heel goed uitgevoerd. Dan zie je dat als we met elkaar de afspraken nakomen dat het ook daadwerkelijk een goed resultaat oplevert."

Ouderwets Onder 17

Alleen al in de eerste helft kwam Oranje tot vijftien doelkansen, tegen drie voor Paraguay. "We hebben heel veel kansen gecreeërd", wist ook Van der Veen. "We hebben vanavond een ouderwets Onder 17 gezien, het Onder 17 dat we kennen van het Europees kampioenschap. Je ziet ook dat veel jongens groeien in het toernooi. Dat is mooi om van dichtbij mee te maken."

KNVB-coach Peter van der Veen zag een ouderwets goed Oranje onder 17.

We brachten Paraguay eigenlijk zelf terug in de wedstrijd. Maar dat gebeurt, ook op topniveau

Enige smetje was de tegentreffer in de blessuretijd van de eerste helft. "We brachten Paraguay eigenlijk zelf terug in de wedstrijd door het slippertje van Devyne Rensch. Maar dat gebeurt, ook op topniveau. Nu zag je dat ze nog wel met wat geloof de kleedkamer uitkwamen, maar na de 3-1 was het gebeurd en hadden we nog verder kunnen uitlopen omdat bij hen de pijp leeg was."

Oude bekende

De volgende horde op weg naar het ultieme doel - de wereldtitel - is Mexico. Een goede ploeg, wist Van der Veen uit eigen ervaring. "We hebben ze gehad in het toernooi in Nederland. Toen verloren we met 2-1. Ik denk dat we daar nu een mooie reactie op kunnen geven door ze in de halve finale te verslaan."

Onder 17 wervelt langs Paraguay Onder 17 wervelt langs Paraguay Lees hier het wedstrijdverslag.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen