Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van der Veen tevreden over teamprestatie en blij met Hansen

Ruud Scheper
KNVB Media
6 november 2019, 3:00

Coach Peter van der Veen kan zich opmaken voor de kwartfinales. - Foto: FIFA/Getty Images

Na een stroeve start op het WK in Brazilië is Oranje onder 17 helemaal los. Ten koste van vijfvoudig winnaar Nigeria werd van dinsdag op woensdagnacht de kwartfinale bereikt. KNVB-coach Peter van der Veen was een tevreden man na de 1-3 overwinning. "Het was een mooie wedstrijd met een hoog niveau."

Helemaal tevreden over de beginfase was hij overigens niet, coach Peter van der Veen. Oké, natuurlijk wel over de openingstreffer van Hansen, die al na drie minuten het net vond, maar niet over de wijze waarop zijn ploeg speelde in de minuten die volgden. 

'Te veel in de omschakeling'

"We scoren een goede goal met Hansen, maar waren in het vervolg slordig aan de bal en kwamen te veel in de omschakeling", legde Van der Veen de vinger op de zere plek. "En juist daar is Nigeria heel goed in. Gelukkig scoren wij snel de 1-2 waardoor zij een mentale tik krijgen. Dan moeten zij komen en kunnen wij in de slotfase uit een penalty nog naar de 1-3 uitlopen."

Mohamed Taabouni forceerde in de slotfase een strafschop.

Grote man aan de kant van Oranje was, net als in het duel met de VS, opnieuw Sontje Hansen. "Hij zit in een goede vorm en dat is lekker voor hem en mooi voor het team. Maar hij wordt ook goed bediend door de rest hè", vond de oefenmeester. In het treffen met Senegal werd de aanvaller nog gepasseerd. "Je passeert niet zo maar iemand, maar soms is dat even nodig. Gelukkig pakt het zo uit. Ik weet dat ze allemaal fantastisch kunnen voetballen en dat ze ervoor willen gaan. Maar soms lukt het even niet. Gelukkig laat hij zien dat hij er goed mee omgaat."

Argentinië of Paraguay

Door de overwinning mogen Van der Veen en zijn team zich opmaken voor de kwartfinale, die aanstaande zondag om 20:30 uur gespeeld zal worden. Daarin treft het de winnaar van de wedstrijd tussen Argentinië en Paraguay. Een voorkeur voor één van die twee landen? De coach schudde zijn hoofd. "Nee, die heb ik niet. We hebben alle landen bekeken, dus dat maakt ons niet zo veel uit. Maar voor het affiche zou Argentinië wel mooi zijn natuurlijk, ook met het oog op ons koningshuis."

Hattrick Hansen helpt Onder 17 naar kwartfinale WK Hattrick Hansen helpt Onder 17 naar kwartfinale WK Lees hier het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen