Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rio Hillen: 'Geen extra druk, zien het meer als een uitdaging'

Ruud Scheper
KNVB Media
19 september 2019, 21:45

Rio Hillen, hier nog in actie als speler van Onder 15. - Foto: KNVB Media

“Drie voor, nul tegen. En dat tegen Frankrijk.” Trots klinken de woorden uit de mond van aanvoerder Rio Hillen, nadat Oranje onder 17 voor de tweede keer in drie dagen de baas is over haar Franse leeftijdsgenoten. Na de 2-0 van dinsdag volgt nu een 1-0 overwinning. “Wat dit zegt? Dat we een heel sterk team hebben.”

Ja, hij heeft de beelden gezien, afgelopen zomer. En ja, ook hij had genoten van Oranje onder 17 toen het zich voor de tweede keer in even zo veel jaar kroonde tot Europees kampioen. “Het is toch speciaal dat dit team twee jaar achter elkaar tot die prestatie is gekomen”, vindt ook de centrale verdediger. “Maar het is niet zo dat we daardoor extra druk voelen. We zien het meer als een uitdaging.”

Honger naar succes

De jongens hebben allemaal de EK’s van de afgelopen twee jaren gezien en iedereen is hongerig om die prestatie te evenaren

Dat een dergelijke prestatie ook voor dit team tot de mogelijkheden behoort? De spelers zijn er in ieder geval heilig van overtuigd. KNVB-coach Mischa Visser knikt. “In de persoonlijke gesprekken die we met de spelers hebben gevoerd aan het begin van dit seizoen kwam dat steeds naar voren. De jongens hebben allemaal de EK’s van de afgelopen twee jaren gezien en iedereen is hongerig om die prestatie te evenaren.”

Maar om het EK te winnen, moet je je er eerst voor plaatsen, weet ook Hillen. Dat begint volgende maand met het eerste kwalificatietoernooi in eigen land. "Dan moeten we er direct staan. Plaatsen voor het EK is het eerste doel, pas als we ons geplaatst hebben, kunnen we verder gaan kijken. Natuurlijk willen we graag die derde titel binnenhalen, maar we bekijken het in kleine stapjes tegelijk.”

Twaalfde man

Dat die kwalificatiereeks begint met een toernooi in eigen land, is een prettige bijkomstigheid, vindt de captain. “Natuurlijk helpt dat. Dat zie je vandaag ook. Het is prettig als het publiek achter je staat. We willen graag laten zien wat we kunnen.”

Dat is de kracht van dit team, het plezier en de inzet. We zijn een hecht team

De twee overwinningen op Frankrijk zijn daarnaast een prettig steuntje in de rug. “We begonnen vandaag niet goed vond ik”, is Hillen eerlijk. “We waren af en toe wat slordig in balbezit en hadden moeite om er doorheen te komen.” Aan de inzet had het evenwel niet gelegen, vond hij. “Dat is de kracht van dit team, het plezier en de inzet. Die is altijd groot. We zijn een hecht team. En in de tweede helft zie je dat we wat meer creativiteit hebben en dat we dan uiteindelijk terecht deze wedstrijd naar ons toe weten te trekken.”

Onder 17 opnieuw te sterk voor Franse leeftijdsgenoten Onder 17 opnieuw te sterk voor Franse leeftijdsgenoten Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen