Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 opnieuw te sterk voor Franse leeftijdsgenoten

Ruud Scheper
KNVB Media
19 september 2019, 21:00

De basiself voorafgaand aan het tweede duel met Frankrijk. - Foto: KNVB Media

Na de dikverdiende 2-0 zege op Frankrijk van dinsdag staat Oranje onder 17 donderdag opnieuw tegenover dezelfde opponent. Is het voor de pauze nog wat stroperig allemaal van Nederlandse kant, na de rust is de schwung weer terug. Het resulteert in een 1-0 overwinning.

Voor de pauze valt er maar weinig te genieten op sportpark Vondersweijde. Een slim kopballetje van spits Mees Rijks en een knal van Nick Twisk en dat is het wel. Eerstgenoemde poging belandt in de handen van Lucas Bonelli, bij de tweede mogelijkheid ziet de Franse goalie de bal een meter of vijf over zijn doel heen vliegen.

Mylian Jimenez begon net als Youri Baas opnieuw in de basiself bij Oranje onder 17.

De Fransen stellen daar eigenlijk al net zo weinig tegenover. Eén keer moet keeper Robin Roefs in actie komen, wanneer Lucas Rocrou Jimenez uitkapt en met zijn linker de verre hoek zoekt. Roefs weet het projectiel zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen te keren. “We hadden te weinig diepte in ons spel en het baltempo was te laag”, ziet ook coach Visser. “Dat moest na de pauze beter.”

Veelbelovende start

Lukt het de ploegen in de eerste helft hoegenaamd niet om echt gevaarlijk te worden, nu is het aan beide kanten al in de eerste minuten bijna raak. Eerst laat Ugo Bertelli de Nederlandse defensie zijn hielen zien. De Franse Speedy Gonzales belandt echter in zo’n moeilijke hoek dat het bijna onmogelijk wordt om doelman Roefs te passeren, hetgeen hem dan ook niet lukt. Oranje heeft niet lang nodig om te reageren, maar de puike kopbal van Rijks wordt stijlvol door Bonelli over de lat getild.

We hebben weinig weggegeven, minder dan dinsdag

Nadat Roefs opgelucht ademhaalt wanneer een scherp aangesneden vrije trap bijna wordt verlengd door captain Jason Ngouabilougagui, moet Oranje eigenlijk op voorsprong komen als eerst invaller Myron van Brederode van dichtbij mag aanleggen en even later Rijks het doel onder vuur neemt. Het zo vurig gewenste doelpunt blijft echter achterwege.

Oranje beloont zichzelf

Terwijl de wedstrijd vordert, trekt Oranje het duel meer en meer naar zich toe. Een kwartier voor tijd volgt de beloning als invaller Yusuf Barasi vogelvrij bij de tweede paal opduikt en de bal achter Bonelli schiet. Hoewel Ar’jany Martha en weer Barasi in het slot nog dicht bij de 2-0 zijn, blijft het daarbij.

KNVB-coach Mischa Visser won voor de tweede keer in drie dagen van Frankrijk.

"Voor de pauze hadden we wel veel de bal maar was het rendement te laag", analyseert Visser na afloop. "Aan de andere kant hebben we ook weinig weggegeven, minder nog dan dinsdag. In de tweede helft helft ging het allemaal wat gemakkelijker, stonden we beter en was er meer diepte, waardoor we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. Dit is een mooie start op weg naar het kwalificatietoernooi."

EK-kwalificatietoernooi

Volgende maand begint voor Visser en zijn mannen namelijk het echte werk. Dan ontmoet Oranje tijdens het EK-kwalificatietoernooi, dat in eigen land wordt afgewerkt, achtereenvolgens Kosovo, Wales en Slovenië.

'Geen extra druk, meer een uitdaging' 'Geen extra druk, meer een uitdaging' Lees hier de reactie van aanvoerder Rio Hillen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen