Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Taylor en Bannis weten het zeker: ‘Deze Cup is voor ons’

Ruud Scheper
KNVB Media
16 mei 2019, 20:30

Onder 17 viert het bereiken van de finale met de meegereisde supporters. - Foto: UEFA

Tranen van geluk had Kenneth Taylor toen hij zijn teamgenoot Mohamed Taabouni de winnende goal zag maken tegen Spanje. “We gaan naar de finale”, jubelde de captain van Oranje onder 17, die vandaag zijn zeventiende verjaardag viert. “Dit is het mooiste cadeau wat ik ooit heb gekregen.”

Wij willen alles winnen en niet wachten op de penalty’s. Dat heeft het verschil gemaakt vandaag

Daar leek het in de eerste twintig minuten overigens niet op. Spanje kwam beter uit de startblokken en Oranje kwam maar niet in zijn spel. “We hanteerden te veel de lange bal en hadden niet het lef om te voetballen”, zag coach Peter van der Veen. Waar hem dat in zat? “Concentratie en focus”, dacht aanvallende middenvelder Naoufal Bannis. “Zij probeerden ons uit ons spel te halen en zeker in het eerste stuk van de eerste helft lukte ze dat heel goed.”

Gerechtigheid

Na de pauze was echter alles anders. Oranje heerste, speelde nu wel zijn eigen spel en trok door een late goal van Taabouni aan het langste eind. “Dikverdiend”, vond Bannis. “Gerechtigheid”, vulde Taylor aan. “Het was net alsof zij het na zestig minuten wilden laten aankomen op penalty’s. Wij niet. Wij willen alles winnen en niet wachten op de strafschoppen. Dat heeft het verschil gemaakt vandaag.”

KNVB-coach Peter van der Veen: 'Natuurlijk was er even een grote ontlading net en dat mag ook. Maar we zijn er nog niet. We willen die finale winnen'.

Doel twee van de drie komt daarmee in zicht; het winnen van het EK. “Aan het begin van het seizoen hebben we drie doelen opgesteld”, vertelde Bannis. “Doel één was het bereiken van het EK, doel twee het winnen van het EK en doel drie het winnen van het WK. We zijn mooi op weg.”

Geen twijfel

Aanvoerder Kenneth Taylor.

Of ze er ooit aan hadden getwijfeld dat de goal nog zou vallen? Taylor schudt zijn hoofd. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat hij nog wel zou vallen, zeker vanaf het moment dat zij steeds verder inzakten. Wij geven nooit op en willen altijd doorgaan. Dat typeert dit team denk ik.”

Gek van geluk werden ze toen de bal van Taabouni tegen het net sloeg. “Wat ik dacht?” Bannis lacht. “Klaar, deze Cup is voor ons. Wij gaan hem pakken. Ja echt. Dat is wat er door me heen ging op dat moment. Dit is een heel leuke groep die met elkaar kan lachen als het kan en er voor elkaar staat op de momenten dat het moet. Dat is belangrijk, dat je een hechte groep bent. Anders kun je niet zo’n resultaat bereiken.”

De laatste horde

Zondag wacht de finale. “De laatste horde”, weet Van der Veen. “Natuurlijk was er even een grote ontlading net en dat mag ook. Maar we zijn er nog niet. We willen die finale winnen, dus dan moet je gelijk weer door. De andere trainers zijn alweer naar de andere wedstrijd om de tegenstander te analyseren.”

Dit is een heel leuke groep die met elkaar kan lachen als het kan en er voor elkaar staat op de momenten dat het moet

Een favoriete tegenstander heeft de coach niet. “Tegen Frankrijk hebben we nog wat recht te zetten, maar wordt het Italië, dan is het een herhaling van de finale van vorig jaar. Dat heeft ook wel wat.” Bannis heeft wel een uitgesproken voorkeur. “Frankrijk! Het zou wel lekker zijn als we die nog even kunnen terugpakken.”

Onder 17 opnieuw naar de EK-finale! Onder 17 opnieuw naar de EK-finale! Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen