Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ingetogen reacties bij wervelend Onder 17: 'We willen meer'

Ruud Scheper
KNVB Media
6 mei 2019, 19:45

Verdediger Melayro Bogarde blonk uit tegen Engeland. - Foto: UEFA

"Eén topland gaat in ieder geval al in de poulefase sneuvelen”, wist KNVB-coach Peter van der Veen voorafgaand aan het EK met een blik op de poule des doods. Nederland, Frankrijk, Engeland; echt gemakkelijk zou het niet gaan worden. Maar na twee groepsduels is één ding al zeker; dat gesneuvelde topland is niet Nederland.

Nee, de polonaise werd ook na het bereiken van de kwartfinales nog niet ingezet in de kleedkamer, zagen Van der Veen en verdediger Melayro Bogarde. “Een feestje? Nee, dat valt wel mee”, vertelde laatstgenoemde. "We zijn blij, zeker. Maar we willen meer. We willen het EK winnen. Dus we zijn er nog lang niet.”

Genot om naar te kijken

Het was sowieso een genot om naar te kijken vandaag

Precies die instelling roemde zijn trainer een paar dagen eerder al. Het willen winnen, het jezelf steeds willen verbeteren; de oefenmeester ziet het allemaal terug in de groep. “We hebben een hoger doel”, reageerde hij. “Maar het was sowieso een genot om naar te kijken vandaag. We hadden alleen nog verder afstand moeten nemen op het einde.”

Coach Peter van der Veen: 'We hadden alleen nog verder afstand moeten nemen op het einde'.

Twee keer moest Oranje maandagmiddag in de achtervolging nadat Engeland op voorsprong was gekomen. Twee keer was het binnen mum van tijd gelijk. “We gaan goed om met tegenslagen”, wist Bogarde. “Dat is een kracht van het team. En ook hier hebben we weer van geleerd.”

Op naar de kwartfinale

Door de tweede zege in even zoveel duels is Oranje onder 17 al na twee duels zeker van een plekje in de kwartfinales. “Daar hadden we alleen maar van kunnen dromen”, is Bogarde eerlijk. “Nu kunnen we al gaan kijken naar wie de tegenstander gaat worden in die kwartfinale.”

We willen alles winnen. Dus ook die wedstrijd tegen Frankrijk

Tussendoor speelt zijn ploeg donderdag nog tegen Frankrijk. Maar lastig? Welnee. “We willen alles winnen. Dus ook die wedstrijd tegen Frankrijk. We willen met negen uit drie door naar de kwartfinales.” Zijn coach hoort het goedkeurend aan. “Dat is topsportmentaliteit, alles willen winnen. Hoe we dat gaan doen, gaan we morgen bekijken. We gaan vanavond eerst maar eens rustig nagenieten.”

Onder 17 naar de kwartfinale Onder 17 naar de kwartfinale Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen