Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van der Veen blij én kritisch: 'Hadden het vizier niet op scherp'

Ruud Scheper
KNVB Media
3 mei 2019, 20:45

Peter van der Veen was blij én kritisch na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Zweden. - Foto: KNVB Media

Toen Peter van der Veen na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Zweden de kleedkamer rondkeek, zag hij niet alleen tevreden glimmende gezichten om zich heen. “Dat is mooi”, vond de KNVB-coach. “Het is tekenend voor de beleving binnen deze groep en zegt iets over de honger naar meer.”

De oefenmeester van Oranje onder 17 hield wat gemengde gevoelens over aan het eerste treffen op het EK in Ierland. Natuurlijk, hij was blij met de drie punten en de manier waarop zijn team de eerste helft had gespeeld én geïmponeerd. Maar over het optreden in de tweede helft was hij wat minder te spreken.

Te gehaast op jacht

We waren te gehaast op jacht naar de derde goal

“We waren te gehaast op jacht naar de derde goal”, constateerde hij. “Daardoor maakten we niet meer de juiste keuzes na de pauze.”  Overigens had die derde goal er eigenlijk al lang in moeten zitten in de eerste 45 minuten. “We speelden goed, maar hadden het vizier niet op scherp. We hadden het duel natuurlijk al veel eerder in het slot moeten gooien. Met 3-0 was het gespeeld geweest.”

In de pauze haalde Van der Veen buitenspeler Naci Ünüvar naar de kant. Om hem een beetje te sparen, zo lichtte hij toe. “Het is een lang en slopend seizoen voor hem geweest, met een vol programma de laatste weken. Het toernooi duurt hopelijk nog lang voor ons. En daarnaast hebben we ook genoeg goede spelers op de bank hè.”

Topland gaat sneuvelen

Eén topland gaat in ieder geval al in de poulefase sneuvelen, dat is zeker

Met de 2-0 zege op Zweden begon Onder 17 op overtuigende wijze aan het EK. “Winnen komt de sfeer altijd ten goede en zeker in een openingswedstrijd is het van belang dat je wint”, reageerde Van der Veen. “De spelers geloven in de manier waarop we willen spelen en hiermee geven we ook een signaal af aan de anderen in de poule.”

En dat is geen overbodige luxe, wist ook de coach, want in de volgende wedstrijden staan ontmoetingen met Engeland en Frankrijk op het menu. “Zonder Zweden tekort te willen doen, hebben die landen natuurlijk wel meer kwaliteit, zeker voorin. In principe gaan we het met z’n drieën uitvechten wie er naar de kwartfinales gaat. Eén topland gaat in ieder geval al in de poulefase sneuvelen, dat is zeker.”  

Overtuigende start voor Onder 17 op EK in Ierland Overtuigende start voor Onder 17 op EK in Ierland Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen