Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Taabouni en Brobbey zijn overtuigd: 'Kunnen EK-kunstje herhalen'

Ruud Scheper
KNVB Media
23 maart 2019, 19:45

Mohamed Taabouni was de uitblinker aan de kant van Oranje onder 17. - Foto: KNVB Media

Met een assist en een doelpunt was Mohamed Taabouni zaterdagmiddag van onschatbare waarde voor Oranje onder 17 in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Israël. De nummer tien nam de complimenten bescheiden in ontvangst. “Het ging best lekker ja.”

Nee, echt wervelend kon je de start van Onder 17 zaterdagmiddag in Alphen aan den Rijn moeilijk noemen, dat moest ook de uitblinker wel toegeven. Waar hem dat in zat? Hij schudde zijn hoofd. “We hadden in het begin wat moeite om ze kapot te spelen, klopt. We lieten hier en daar wat steekjes vallen in de passing.”

Vijf verdedigers

Met onderschatting had dat niets te maken, dacht spits Brian Brobbey, die de tweede treffer van Nederland voor zijn rekening nam. “We gaan er elke wedstrijd voor de volle honderd procent voor.” Misschien had het iets te maken met de tegenstander, opperde hij. “Die begon met vijf verdedigers, dat is altijd lastig voetballen.”

Brian Brobbey was verantwoordelijk voor de tweede goal van Oranje.

Of we dat kunstje weer kunnen herhalen? Ik denk echt dat dat kan, ja

Door de overwinning maakte Onder 17 een grote stap richting het EK, dat over twee maanden in Ierland wordt gehouden. “Dat zijn geweldige ervaringen om mee te maken”, wist Brobbey. De doelpuntenmaker weet waar hij het over heeft. Als enige van de huidige groep was hij vorig jaar ook aanwezig op het door Onder 17 gewonnen EK in Engeland. “Ja, daar heb ik het wel eens over met de anderen. Ik probeer ze te helpen waar ik kan. Of we dat kunstje weer kunnen herhalen? Ik denk echt dat dat kan, ja. En dan plaatsen we ons ook voor het WK hè. Dat zou helemaal mooi zijn.”

Ingespeeld elftal

Brobbey was zaterdag tegen Israël een van de zeven (!) spelers van Ajax die van coach Peter van der Veen een plekje in de basiself had gekregen. Hij lacht. “Ja, dat zijn er wel veel. Mooi voor Ajax. En prettig ook ja. Je weet toch van de anderen hoe ze spelen.” Een probleem voor de spelers van andere clubs lijkt hem dat niet. “We zijn één team met één taak. We kunnen allemaal prima met elkaar opschieten.”

De Ajacieden zijn goed op elkaar ingespeeld, dat is alleen maar een voordeel voor ons

Taabouni kan dat beamen. “Ik ken de meeste van deze jongens inmiddels heel goed. Het is een leuke groep met een hechte band. En ja, de Ajacieden zijn goed op elkaar ingespeeld, maar dat is alleen maar een voordeel voor ons. Ik vind het persoonlijk niet lastig om me daar in te passen. Ik ben ook een beetje eenzelfde type speler hè.”

Kunstje herhalen

Vorig jaar zag de middenvelder hoe Brobbey en co. de Europese titel in de wacht sleepten. “Ik zat voor de tv mee te genieten. Ik vond het geweldig voor die jongens.” Of iets dergelijks dit jaar weer in het vat zit? “We hebben een goede lichting, dus het moet zeker kunnen. Maar eerst ons dinsdag maar eens kronen tot groepswinnaar en ons plaatsen voor het EK. Dan zien we wel weer verder.”

Onder 17 simpel langs Israël Onder 17 simpel langs Israël Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen