Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Gelderen: 'Nu gaan we het afmaken ook'

Ruud Scheper
KNVB Media
17 mei 2018, 22:45

Liam van Gelderen was al na één minuut dicht bij de 0-1. - Foto: UEFA

Hij had er alle vertrouwen in dat zijn ploeggenoten de strafschoppen zouden benutten. Liam van Gelderen lacht. “We hebben altijd uitgesproken naar elkaar dat we de finale zouden bereiken en dat is gelukt. En nu gaan we het afmaken ook.”

Als je Duitsland en Spanje verslaat en je gaat ten koste van Engeland naar de finale, dan ben je een terechte finalist

Nauwelijks een minuut stond er op de klok of de sterke verdediger had Onder 17 al bijna op voorsprong gezet in de halve finale tegen Engeland. “Ik schoot, maar de keeper kwam snel uit zijn doel. Een beetje pech, want dat was wel lekker geweest, op voorsprong komen na een minuut.”

Eén doelpunt tegen

Dat gebeurde niet, maar mede door het uitstekende verdedigende werk van Van Gelderen kreeg Onder 17 ook in het vijfde opeenvolgende duel nauwelijks kansen tegen. Eén doelpunt moest de equipe van trainer Kees van Wonderen slechts incasseren dit hele toernooi. “Daar ben ik trots op”, reageert de centrale verdediger. “Maar dat heb ik ook te danken aan de jongens om mij heen en de keeper natuurlijk, Joey Koorevaar.”

Kees van Wonderen knuffelt keeper Joey Koorevaar. Hij stopte de beslissende strafschop.

Of Nederland een terechte finalist is? Van Gelderen hoeft er niet lang over na te denken. “Als je Duitsland en Spanje verslaat en je gaat ten koste van Engeland naar de finale, dan sta je verdiend in de finale. Vandaag was het een beetje fifty-fifty denk ik, maar wij gaan wel naar de finale en zij niet.”

Vuile meters

We doen veel samen, hebben veel voor elkaar over en maken vuile meters voor een ander

Waar hem dat in zit? “In het echt een team zijn”, denkt hij. “We doen veel samen, hebben veel voor elkaar over en maken vuile meters voor een ander.” Zijn coach kan zich daar wel in vinden. “In het slot leek Engeland een beetje op, terwijl wij nog wel konden gaan”, zag Van Wonderen. “We hebben gevochten als leeuwen en zijn elkaar blijven stimuleren. Dat vind ik een groot compliment waard.”

Christopher Mamengi gaat het luchtduel aan met Faustino Anjorin.

Over drie dagen wacht Italië in de finale. Oranje is de grote favoriet, denkt Van Gelderen. “We hebben veel kwaliteit. Meer kwaliteit dan Italië denk ik. Zowel aanvallend als verdedigend. Wie het EK gaat winnen? Wij. Absoluut.”

Onder 17 via strafschoppen naar EK-finale Onder 17 via strafschoppen naar EK-finale Lees hier het verslag van de wedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen