Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koorevaar en Van Wonderen genieten na 'bizarre ontknoping'

Ruud Scheper
KNVB Media
14 mei 2018, 23:00

Oranje onder 17 juicht. De halve finales zijn bereikt. - Foto: UEFA

“Een bizarre ontknoping, dat kun je wel zeggen ja.” KNVB-coach Kees van Wonderen was er nog een beetje beduusd van na afloop van de met strafschoppen gewonnen kwartfinale tegen Ierland. “Natuurlijk zijn we blij dat we naar de halve finales gaan, maar liever doe je dat op een andere manier.”

Hij kwam van zijn lijn, absoluut

De oefenmeester doelde daarmee zowel op de bizarre ontknoping van de penaltyreeks, als wel op de curieuze wedstrijd die daaraan voorafging. Tegen het stugge Ierland lukte het zijn ploeg niet of nauwelijks om tot kansen te komen. “Je speelt liever een echte wedstrijd. Of, nou ja, dit was natuurlijk ook een wedstrijd, maar een ander soort wedstrijd.”

Hét moment van de wedstrijd. De penalty van Daishawn Redan wordt gestopt door de Ierse doelman, maar die is van zijn doellijn gekomen, waardoor de aanvoerder van Oranje de strafschop over mag nemen.

Toch lukte het Onder 17 om het net te vinden. Liam van Gelderen kopte knap raak. Maar in de euforie over die treffer lag het tegendoelpunt alweer tegen de touwen. “Dat zal vast mee hebben gespeeld”, dacht Van Wonderen. “Het gevoel van; ‘nu hebben we hem eindelijk te pakken’ en ‘we zijn er’. Maar je moet altijd geconcentreerd blijven. Juist op zo’n moment.”

Hoofdrol Koorevaar

In de penaltyserie die volgde, was er een hoofdrol weggelegd voor doelman Joey Koorevaar, die meteen de eerste strafschop keerde. “Met de keeperstrainer had ik afgesproken dat één voor links stond en twee voor rechts.” Het sorteerde direct effect. “Dat geeft vertrouwen. We oefenen vaak op strafschoppen tijdens de training en dan gaan ze er bijna allemaal in, dus ik had wel het gevoel dat het goed zou komen.”

Dat wordt een gave belevenis voor de jongens. In het hol van de leeuw tegen een goede tegenstander

Tot de laatste penalty was dat ook het geval, maar Daishawn Redan leek te missen. Leek, want de keeper van Ierland kwam te vroeg van zijn doellijn en kreeg daarom zijn tweede gele kaart. Koorevaar stond er met zijn neus bovenop. “Hij kwam van zijn lijn, absoluut. Ik heb dat direct aangegeven en zag dat ook de assistent-scheidsrechter dat deed. En dat hij geel kreeg; dat had de scheidsrechter vooraf tegen ons gezegd, dus dat leek me wel terecht.”

Hol van de leeuw

Donderdag wacht Engeland in de halve finale. Van Wonderen en Koorevaar kijken er reikhalzend naar uit. “Een mooie wedstrijd”, wist de doelman. “Dat wordt een gave belevenis voor de jongens”, dacht ook zijn coach. “In het hol van de leeuw tegen een goede tegenstander. We zullen alle zeilen moeten bijzetten. Een geweldig vooruitzicht.” En de kansen? Koorevaar haalde zijn schouders op. “We gaan ervan uit dat we naar de finale gaan, dus ik denk dat wij gaan winnen.”

Onder 17 naar de halve finales EK via strafschoppen Onder 17 naar de halve finales EK via strafschoppen Lees hier het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen