Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wouter Burger: 'Echt het idee dat we het EK kunnen winnen'

Ruud Scheper
KNVB Media
8 mei 2018, 22:30

Wouter Burger in duel met zijn Spaanse tegenstander Oscar Castro Dorta. - Foto: UEFA

Of hij ervan had durven dromen; zes punten uit twee duels met Duitsland en Spanje? Wouter Burger haalde zijn schouders op. “Er op gerekend misschien niet, maar ervan gedroomd zeker wel. Wij hebben echt het idee dat we dit toernooi kunnen gaan winnen.”

Het hoeft niet altijd op de mooie, Nederlandse manier

Nee, het was niet zo soepel gegaan als in de wedstrijd tegen Duitsland, zo eerlijk moest de middenvelder van Oranje onder 17 wel zijn na de 2-0 zege op Spanje. “Dit was meer een vechtwedstrijd”, constateerde hij. “Maar om ver te komen in een toernooi moet je ook dit soort duels gaan winnen. En dat hebben we gedaan. Het hoeft niet altijd op de mooie, Nederlandse manier hè.”

‘Te weinig schijt aan de bal’

In de eerste helft had Oranje het lastig om een gaatje te vinden in de hecht opgetrokken Spaanse verdedigingswerken. “We hadden te weinig schijt aan de bal, zoals wij dat noemen. We durfden te weinig ons eigen spel te spelen. Met lef en durf en zonder zenuwachtig te worden. De 1-0 voorsprong met de rust was wel lekker. Dan speel je toch met wat meer zelfvertrouwen.”

Elayis Tavsan probeert de bal te veroveren van Iván Morante Ruiz.

In de tweede helft kwam Nederland een paar keer goed weg, zag ook de middenvelder. “Zij kregen een paar grote kansen, ja. Wij kozen ervoor om wat meer vanuit de lange bal te gaan spelen en te gokken op de counter. Toen die 2-0 viel, hebben we die over de streep getrokken. Het was misschien niet het spel dat je wilt spelen, maar je kunt nooit alle wedstrijden goed voetbal laten zien.”

‘Koppen de goede kant op’

De kwaliteiten hebben we in ieder geval in huis en we kunnen goed met elkaar opschieten

De zeges op grootmachten als Spanje en Duitsland doen het geloof in een goed eindresultaat op het EK alleen maar toenemen. “Waar dit gaat eindigen? Wij willen heel graag dit toernooi winnen. Vanaf het eerste moment hebben we dat tegen elkaar gezegd. Dat vertrouwen hebben we ook echt, maar dan moeten we wel beter spelen dan vandaag. De kwaliteiten hebben we in ieder geval in huis en we kunnen goed met elkaar opschieten. Dat is ook niet onbelangrijk. De koppen staan, zeker na deze overwinningen, in ieder geval de goede kant op.”

Onder 17 verslaat ook Spanje Onder 17 verslaat ook Spanje Lees hier het wedstrijdverslag.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen