Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Maduro en Ihattaren genieten: 'Sta te trillen op m'n benen'

Ruud Scheper
KNVB Media
13 maart 2018, 22:00

Quinten Maduro feliciteert doelpuntenmaker Mohammed Ihattaren. - Foto: KNVB Media

Hij zat zich te verbijten. Quinten Maduro draait er niet omheen. Vijftig minuten lang moet de aanvaller genoegen nemen met een reserverol in het beslissende duel met Turkije. “En dat was niet gemakkelijk. Vanaf de bank kun je niet veel doen.” Hij lacht. “Maar uiteindelijk houd ik toch een lekker gevoel aan deze avond over.”

We moeten nog wat stappen maken, maar ik denk echt dat we het EK kunnen winnen

En dat is geen wonder. Nog geen minuut na zijn entree ligt de openingstreffer in het net en de vleugelaanvaller speelt een sleutelrol in die goal. Twee keer trekt hij de bal voor en blijkt de eerste keer nog vruchteloos, de tweede keer ziet hij tot zijn vreugde dat Enric Llansana de bal achter de Turkse doelman Muhammet Tepe werkt.

Geen passie, geen strijd

“We hadden niet de passie, er was geen strijd”, analyseert Maduro het euvel dat Oranje de eerste helft parten speelt. “Dat heb ik er in proberen te brengen.” Zijn teamgenoot Mohammed Ihattaren is het met die lezing eens. “We waren voor de rust gewoon niet scherp. Hoe dat kan? Geen idee." Spanning misschien? "Nee, dat voelde ik zelf in ieder geval niet. Ik wil altijd tachtig minuten knallen. Of 85 minuten zoals de trainer dan zegt.”

Mohammed Ihattaren schuift de 0-2 langs de Turkse goalie.

Met de komst van Maduro en later Toshio Lake verandert het spelbeeld. Ineens is Oranje wel gevaarlijk, iets dat het de eerste vijftig minuten nauwelijks lukt. Ihattaren: “Ik zei tegen Quinten; ‘kom hier staan, dan maken we ze helemaal gek aan deze kant’. En dat lukte. We stonden lachend in het veld. Twee straatvoetballers uit Utrecht. En dat doen we nog steeds eigenlijk.”

Keihard gewerkt

Ihattaren was zelf verantwoordelijk voor de beslissende tweede treffer. “Ik zag een gaatje en dacht ‘dit is mijn moment’.” Zo gezegd, zo gedaan. Hij snelde langs twee tegenstanders, schoof de bal in de verre hoek en besliste daarmee het duel. “Geweldig. Ik voelde een enorme blijdschap.” Met zijn teamgenoten op zijn hielen, vloog de doelpuntenmaker naar de zijkant. “Ik wilde het met iedereen vieren. Met het hele team. We hebben hier samen zo hard voor gewerkt. Ik sta nu nog te trillen op mijn benen.”

Oranje onder 17 viert feest. Het EK in Engeland is bereikt.

Ik wilde het met iedereen vieren. Met het hele team. We hebben hier samen zo hard voor gewerkt

Over twee maanden volgt het EK. “Dan moeten we er klaar voor zijn”, weet Maduro. “We moeten nog wat stappen maken, maar ik denk echt dat we het EK kunnen winnen. We hebben veel kwaliteit, zowel als team als individueel. Maar dan moeten we wel bij de les zijn. Op een EK wordt het zo afgestraft als je even niet oplet.” Ihattaren knikt. “Dat denk ik ook. We kunnen het EK winnen. We zullen in ieder geval vechten als leeuwen om dat doel te bereiken.”

Oranje onder 17 naar EK in Engeland Oranje onder 17 naar EK in Engeland Lees hier het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen