Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Even knappe als terechte zege Onder 20 op Italië

Ruud Scheper
KNVB Media
20 november 2018, 21:00

Dylan Vente maakte de 1-1. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 20 heeft op het veld van Quick Boys in Katwijk een even knappe als verdiende overwinning geboekt op Italië. Oranje zegevierde met 3-2 door een goal in blessuretijd van Noa Lang.

De eerste 45 minuten van Oranje onder 20 - Italië zijn om te smullen. Nederland begint goed, met een enorme kans voor Dylan Vente tot gevolg. De spits wordt na een vloeiende aanval vrij voor de Italiaanse goalie Michele Cerofolini gezet door de meegestormde rechtsback Navajo Bakboord, maar knalt de bal in de graaiende handen van diezelfde Cerofolini. 

Gianluca Scamacca

Dan is het woord aan Italië. Of aan Gianluca Scamacca beter gezegd. De spits, geen onbekende in Nederland, want spelend voor PEC Zwolle, heeft drie kansen nodig om het net te vinden, maar dan is het ook echt raak. Even is Oranje het spoor bijster. Het mag keeper Jan Hoekstra danken dat het bij 0-1 blijft in de minuten die volgen.

Cody Gakpo was verantwoordelijk voor de 2-1.

“Ach, gisteren kwamen we ook met 2-0 achter”, blijft het publiek optimistisch. En het krijgt gelijk. Nog geen tien minuten na de openingstreffer staat het 1-1. Een knappe uithaal van Cody Gakpo kan maar half worden gekeerd door Cerofolini. Vente is er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te werken.

Overwicht voor Oranje

Het blijkt de opmaat tot een enorm overwicht voor Oranje, dat vooral via Gakpo meermaals gevaarlijk voor het doel verschijnt. Dat diezelfde Gakpo ook verantwoordelijk is voor de voorsprong, is dan ook niet verwonderlijk. Bij een wonderlijke Italiaanse terugspeelbal let de linker vleugelaanvaller het best op; 2-1.

Noa Lang maakte eerst de 3-2, waarna hij een minuut later met rood kon vertrekken.

In de resterende speeltijd van de eerste helft is Nederland dicht bij een nog grotere voorsprong, maar een vlammend schot van Ché Nunnely verdwijnt in het zijnet, terwijl Owen Wijndal uit een moeilijke hoek verrassend besluit niet voor te geven, maar te vuren. Het projectiel spat uiteen op de paal. Dan ineens uit het niets is daar weer Scamacca met een puike kopbal. De reflex van Hoekstra is even knap, waardoor het bij 2-1 voor Nederland blijft voor de pauze.

Spektakel blijft lang uit

Na de rust blijft het spektakel lang uit. Oranje heeft de bal en combineert er lustig op los, maar veel verder dan een knal van afstand van Tom van de Looi die net naast gaat, komt het niet. Italië laat eigenlijk helemaal niets meer zien, tot Scamacca een vrije trap ineens achter Hoekstra knalt; 2-2.

Heel lang lijkt het daarbij te blijven. Veel is er ook niet meer te genieten op het bitterkoude sportpark. Tot een paar minuten voor tijd. Eerst komt Italië met tien man te staan, waarna Oranje meteen profiteert. Een afgemeten lange bal van achteruit wordt teruggelegd op Noa Lang, die zich niet bedenkt en ineens uithaalt. Schitterend vliegt de bal in het net. Dat diezelfde Lang nauwelijks een minuut later met rood het veld moet verlaten na een opstootje, mag de pret niet drukken. Nederland wint met 3-2 van Italië en daaraan is niets, maar dan ook helemaal niets gestolen.

Gakpo en Konterman genieten van frivool Onder 20 Gakpo en Konterman genieten van frivool Onder 20 Lees hier de reactie van Cody Gakpo en Bert Konterman.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen