Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lodeweges meer dan tevreden na oefenzege op Portugal

Ruud Scheper
KNVB Media
4 september 2017, 21:30

KNVB-coach Dwight Lodeweges was meer dan tevreden over het niveau van Onder 20. - Foto: KNVB Media

Meer dan tevreden, dat was Dwight Lodeweges na de 1-0 overwinning op Portugal. Maar niet alleen de tweede wedstrijd van Onder 20 in een paar dagen tijd kon op zijn goedkeuring rekenen. "Ik vind dat we anderhalve wedstrijd een heel hoog niveau hebben gehaald."

Ook in balbezit klopte het heel aardig

Ja, hij had genoten, zo vertelde hij na afloop van het duel tegen Portugal aan de rand van het hoofdveld van Rijnsburgse Boys. "Ik ben zó tevreden", lachte de coach van Onder 20. "Ik ben zó tevreden met nul tegendoelpunten. Ik ben zó tevreden met de manier waarop we hoog druk hebben gezet zonder dat we daarbij risico hoefden te nemen in verdedigend opzicht." En o ja, hij zou het bijna vergeten. "Ook in balbezit klopte het heel aardig."

Alleen accenten veranderd

Wat er anders was gegaan dan bij de 3-0 nederlaag tegen Engeland van een paar dagen eerder? "Nu kwamen we niet met tien man te staan. Verder eigenlijk niet zo veel. Ja, accenten. Maar die pas je altijd aan. Eerlijk gezegd vond ik dat we donderdag nog beter speelden. We zaten in de eerste helft gewoon te genieten aan de kant. Tot die rode kaart dus. Toen waren we kansloos. Maar het zijn mooie potjes tegen toplanden."

Nu speel je wel ergens voor. Ik denk dat de jongens dat ook zo ervaren

En dat was heel wat anders dan wat hij vorig jaar mee had gemaakt. Een potje tegen Tsjechië, nog een potje tegen Tsjechië en aan het eind van het seizoen nog twee wedstrijden tegen Frankrijk. Ja, dat was mooi omdat het de Europees kampioen was. Maar iets om écht voor te spelen, dat ontbrak er aan. "Nu speel je wel ergens voor. Ik denk dat de jongens dat ook zo ervaren."

Meerwaarde

Of Onder 20 in deze vorm een prominentere plek krijgt tussen de selectieteams van Onder 19 en Jong Oranje? Lodeweges knikt. "Dat denk ik wel. Hoewel dit team altijd wel meerwaarde heeft gehad. Kijk naar jongens als Donny van de Beek en Vincent Janssen. Dat zijn toch twee spelers die in de afgelopen jaren nog in Oranje onder 20 hebben gespeeld. Dit team is een heel mooi podium voor jongens die als eerstejaars senior nog net een stapje moeten maken. En wie weet ziet Dick Advocaat of Art Langeler in de toekomst dat ze die stap wel kunnen maken. Dan hebben ze deze ervaring al in de benen."

Onder 20 beloont zichzelf wél tegen Portugal Onder 20 beloont zichzelf wél tegen Portugal Lees hier het wedstrijdverslag van het met 1-0 gewonnen duel tegen Portugal.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen