Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

E_Oranje maakt zich op voor de UEFA eEURO 2021

KNVB Media
KNVB Media
8 juli, 10:30

E_Internationals Eldridge O’Niel (links) en Yos Sonneveld. - Foto: KNVB Media

E_Internationals Yos Sonneveld en Eldridge O’Niel strijden mee op het eindtoernooi van UEFA eEURO 2021. Dit eindtoernooi vindt plaats op 8, 9 en 10 juli en zou aanvankelijk georganiseerd worden in Londen. Vanwege de coronacrisis heeft de UEFA besloten om dit evenement online te laten plaatsvinden.

Deelnemers aan eEURO 2021 spelen de game Pro Evolution Soccer (PES). Sonneveld en O’Niel wisten via play-offs een ticket te bemachtigen voor het eindtoernooi, waar E_Oranje met Griekenland, Spanje en Duitsland in poule C is geplaatst.

Poule des doods

De poule waar E_Oranje in is geplaatst, wordt ook wel bestempeld als de ‘poule des doods’. Griekenland is geen onbekende voor Sonneveld en O’Niel. In een eerdere ontmoeting verloor E_Oranje met 3-0 van de Grieken. Ook Duitsland is een bekende voor de E_Internationals. In eerdere ontmoetingen met de Duitsers wisten Sonneveld en O’Niel één keer te winnen, maar trokken de Duitsers ook eenmaal aan het langste eind.

— Opzet groepsfase UEFA eEURO 2021.

Toernooiopzet

De groepswinnaar en de nummer twee plaatsen zich voor de knock-outfase van eEURO 2021. De vier groepswinnaars loten tegen een willekeurige nummer twee uit een andere poule. Elke wedstrijd tot de finale bestaat uit het best-of-three-principe. De finale wordt een best-of-five-duel. In totaal staat er een bedrag van € 100.000,- aan prijzengeld op het spel, waarvan € 40.000,- voor de aanstaande Europees kampioen.

‘Grote eer’

Sonneveld en O’Niel kijken erg uit naar het eindtoernooi. “Dat ik Nederland mag vertegenwoordigen op het hoogste podium is een grote eer voor me”, zegt Sonneveld. “De eEURO is het hoogste podium wat je kunt behalen voor je land met de game PES. Ondanks dat het toernooi online gehouden wordt, blijft dat erg speciaal.” O’Niel: “Daar sluit ik me bij aan. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we kennen de tegenstanders goed en zijn er klaar voor. We gaan er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te boeken op het toernooi.”

Twitch

Het eindtoernooi is live te volgen via het Twitch-kanaal van E_Oranje. Houdt de online kanalen van E_Oranje in de gaten voor actuele updates.

EK-kwalificatie EK-kwalificatie Lees hier hoe Sonneveld en O'Niel zich hebben geplaatst voor UEFA eEURO 2021 UEFA eEURO 2021 UEFA eEURO 2021 Volg hier alles over UEFA eEURO 2021

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen