Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-bondscoach Max Raeven: 'Naar behoren gepresteerd'

Ruud Scheper
KNVB Media
19 juli 2019, 14:30

Bondscoach Max Raeven eindigde als achtste met het CP-team tijdens het WK in Sevilla. - Foto: KNVB Media

De volgende ronde bereiken, dat was het hoofddoel van het CP-team voorafgaand aan het WK in Sevilla. In die missie slaagde het team van bondscoach Max Raeven met vlag en wimpel. Al na twee duels was plaatsing voor de kwartfinales een feit. Daarna liep het allemaal wat stroever, waardoor Oranje uiteindelijk genoegen moest nemen met de achtste plaats.

Woest was hij geweest, Max Raeven, na de oorwassing tegen Iran in de vorige wedstrijd. Een nederlaag tegen opponenten als Iran, Oekraïne of Rusland? “99 van de 100 keer verlies je”, was hij realistisch. Een beetje pech ook, dat Oranje na Rusland en Oekraïne opnieuw een topland trof. Maar de manier waarop, zonder de tegenstander een strobreed in de weg te leggen, had hem mateloos geïrriteerd.

Tropische omstandigheden

Ik denk dat wij er alles aan hebben gedaan vandaag. Het trotse gevoel overheerst daarom

Tegen Argentinië was daar de mogelijkheid om het toernooi dan toch met een glimlach af te sluiten. “Een gelijkwaardige tegenstander”, dacht Raeven. En daarin kreeg hij gelijk. Veel gaven beide ploegen elkaar niet toe op een zinderende vrijdag in juli. “De temperatuur op het veld liep op tot boven de veertig graden”, zag hij.

In die tropische omstandigheden moest Oranje uiteindelijk opnieuw buigen, maar het gevoel na die nederlaag was geheel anders dan drie dagen eerder. “Het was een gelijkwaardige pot”, zag de bondscoach. “Wij hadden het betere van het spel, maar waren slordig in de eindpass. Uiteindelijk winnen zij met 3-0, maar dat was heel geflatteerd. Ik denk dat wij er alles aan hebben gedaan vandaag. Het trotse gevoel overheerst daarom.”

Naar behoren gepresteerd

Door de nederlaag in het laatste duel eindigde Oranje als achtste, een evenaring van het resultaat twee jaar geleden tijden de World Championships in Argentinië. “We hebben naar behoren gepresteerd”, vond Raeven. “Een aantal landen steekt er gewoon met kop en schouders boven uit. Wij hebben een jonge groep als je dat vergelijkt met de andere ploegen die hier actief zijn en missen misschien net die speler die het verschil kan maken. Uiteindelijk is dit dan ook waar we ongeveer thuishoren.”

CP eindigt WK als achtste CP eindigt WK als achtste Kijk hier voor het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen