CP-team eindigt WK als achtste na nederlaag tegen Argentinië

Ruud Scheper
19 juli 2019, 13:30

De basis voorafgaand aan het duel met Argentinië. - Foto: KNVB Media

Het CP-team is het WK in Sevilla geëindigd met een 3-0 nederlaag tegen Argentinië. "Geflatteerd", vond bondscoach Max Raeven. "Maar het is wat het is." Door de nederlaag eindigde Oranje als achtste, dezelfde plek als twee jaar geleden tijdens de World Championships in Argentinië.

Oranje had tijdens de laatste wedstrijd van het WK een duidelijke missie. Na drie nederlagen op rij tegen de toplanden Rusland, Oekraïne en Iran wachtte nu met Argentinië een tegenstander van het eigen formaat. Met een goed gevoel het toernooi afsluiten, zo luidde de boodschap van Raeven dan ook.

Opnieuw in de achtervolging

Het lukte maar ten dele. Ja, er werd heel aardig gespeeld door de Nederlandse equipe, maar weer moest Oranje al vroeg in het duel in de achtervolging. Al na drie minuten creëerde Argentinië een mannetje meer op het middenveld, waardoor een van de aanvallers vrij weggestoken kon worden. Oog in oog met doelman Damian Schellekens faalde hij niet; 1-0.

Jeroen Schuitert was in de eerste helft met een kopbal dicht bij een treffer.

Dat was precies wat Raeven niet wilde, maar direct na de vroege tegentreffer rechtte Nederland de rug. Prima combinerend wist het Argentinië naar achteren te drukken. Met een kopbal van Jeroen Schuitert en een vrije trap van Guido Floors was Oranje dicht bij de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet.

Meteen raak

Jammer dat we het toernooi zo afsluiten, maar ik ben wel trots op de mannen

De enige keer dat de Zuid-Amerikanen naar voren stormden richting het Nederlandse doel was het ook meteen raak. De beste man aan de kant van Argentinië wurmde zich langs Roy Flier en passeerde Schellekens; 2-0.

Op slag van rust kreeg Oranje dé mogelijkheid om terug te komen in het duel. Gerard Bambacht wilde na een goede actie uithalen, maar precies op het moment dat hij wilde schieten werd hij onderuit gemaaid. Penalty, zo oordeelde de scheidsrechter. Luc Pierre nestelde zich achter de bal, maar miste, waardoor Oranje met een kater de kleedkamer opzocht.

Aanvallende wissels

Na de pauze hoopte Raeven met een paar aanvallende wissels het tij te keren, maar hoewel Oranje beter bleef dan de tegenstander, was het aantal echte mogelijkheden ook nu op de vingers van een hand te tellen. Alles, maar dan ook alles perste Nederland eruit in de jacht op de aansluitingstreffer, maar het mocht niet zo zijn.

Jochem Kintz kon niet verhelpen dat Argentinië met 3-0 te sterk was.

Na de tweede gele kaart van Tom van Reusel vlak voor het einde was het duel definitief gespeeld. Dat het in de blessuretijd nog 3-0 werd voor de Argentijnen was slechts voor de statistieken. Door de nederlaag eindigde Oranje het WK als achtste, dezelfde positie als twee jaar geleden tijdens de World Championships in Argentinië.

'Naar behoren gepresteerd' 'Naar behoren gepresteerd' Lees hier de reactie van bondscoach Max Raeven.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.