Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-bondscoach Max Raeven: 'We zijn gegroeid'

Ruud Scheper
KNVB Media
9 juli 2019, 11:45

Bondscoach Max Raeven plaatste zich met zijn team na twee duels voor de kwartfinales. - Foto: KNVB Media

Twee duels; zes goals voor, nul tegen. Tevreden bestudeerde bondscoach Max Raeven de uitstekende statistieken van zijn team. Door de twee zeges plaatste het CP-team zich bovendien al vóór het treffen met Rusland voor de kwartfinales. Geen overbodige luxe, gezien de kracht van dat land. Maar ook Oranje maakt een goede indruk op het WK in Spanje. "We zijn gegroeid ten opzichte van een jaar geleden.”

Voorafgaand aan het toernooi wond Raeven er geen doekjes om. In de duels met Canada en Thailand moest het gebeuren wilde Oranje de kwartfinales bereiken. “Dat zijn we ook aan onze stand verplicht”, oordeelde hij. Het bleek geen loze belofte. Twee keer verscheen Nederland aan de start, twee keer werd er met 3-0 gewonnen.

‘Begonnen goed’

Over het duel met Thailand was de bondscoach grotendeels tevreden. “We begonnen goed en waren dominant”, analyseerde hij na afloop. “Maar in het tweede kwartier van de eerste helft zakten we wat weg. Het baltempo was te laag en we hadden moeite om door hun verdediging heen te komen. Dat deed Thailand trouwens goed, vond ik. Ze verdedigden heel gegroepeerd, voor volk en vaderland. We hadden meer moeite dan afgelopen zondag tegen Canada.”

Voorin, maar ook zeker als team zijn we erop vooruitgegaan ten opzichte van een jaar geleden

In het tweede deel van de wedstrijd trok Oranje het duel alsnog naar zich toe. Mede dankzij goed keeperswerk van Stefan Boersma, maar ook door twee goals van Luc Pierre en drie assists van Jeroen Saedt. “Hun wisselwerking gaat steeds beter”, zag ook Raeven. “Voorin, maar ook zeker als team zijn we erop vooruitgegaan ten opzichte van een jaar geleden.”

Zware pot

Donderdag wacht het sterke Rusland. “Dat wordt een zware pot”, wist Raeven. “Des te mooier dat we ons nu al hebben geplaatst voor de volgende ronde.” Wil Oranje het eveneens ijzersterke Oekraïne in de kwartfinales ontlopen, dan dient er evenwel gewonnen te worden van de grootmacht in het CP-voetbal. “We gaan ons zeker niet vooraf al neerleggen bij een nederlaag. En we hebben natuurlijk ook niets meer te verliezen, want geplaatst zijn we toch al. In de komende dagen gaan we kijken hoe we Rusland het best kunnen bestrijden. Dat zal lastig worden, maar het is niet meer de geoliede machine van een jaar geleden op het EK.”

CP-team kwartfinalist na zege op Thailand CP-team kwartfinalist na zege op Thailand Lees hier het wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen